Predsednik Vučić obavestio javnost o velikom dešavanju: "Građani, do kraja februara i marta..." (VIDEO)

30.01.2021

08:51 >> 09:12

0

Autor: A. B.

Milon doza vakcina u tom periodu

Predsednik Vučić obavestio javnost o velikom dešavanju: "Građani, do kraja februara i marta..." (VIDEO)
Copyright Printscreen / Instagram / buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je dobio potvrdu da će Srbija u nekoliko faza, do kraja februara i marta, obezbediti još gotovo milion vakcina protiv korona virusa.

– Odlične vesti za Srbiju. Dobio sam potvrdu od naših prijatelja da ćemo u nekoliko faza, do kraja februara i marta, obezbediti još gotovo milion vakcina. Živela Srbija! – napisao je Vučić na Instagram profilu budućnostsrbijeav.

Saša Janković, nekadašnji ombudsman, lider Pokreta slobodnih građana i predsednički kandidat na izborima aprila 2017. godine kada je trku izgubio upravo do Aleksandra Vučića, oglasio se na društvenoj mreži Tviter i javno izvinio predsedniku Srbije.

Naime, iako osvedočeni politički protivnik, odlučio je da prizna da je pogrešio kada je optužio predsednika Srbije da ne govori istinu da će u Srbiju stići vakcine protiv koronavirusa.

– U poslednjem TV gostovanju rekao sam da mislim da najava Aleksandra Vučića da nam brzo stižu vakcine, kao i mnoge druge, nije istinita. Došao je i taj dan: Pogrešio sam. Izvinjavam se i njemu i ekipi koja je s njim radila na tome, napisao je Janković.

Inače, nove količine ruske vakcine protiv koronavirusa “sputnjik V” stigle su u petak ujutru u Srbiju.

Premijerka Ana Brnabić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavili su juče da će u ponedeljak stići i nove količine “Fajzerove” vakcine.

– Stizaće sukcesivno, 9.000 doza do 8. februara, 15. stiže 41.000, a 20. februara se očekuje još 42.000, precizirao je predsednik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike