"Po kom osnovu hapšenje Srba?": Petković reagovao na sraman potez policije tzv. Kosova

22.09.2021

16:24 >> 17:08

0

Autor: A. B.

On je još istakao da bez Zajednice srpskih opština kao temelja procesa normalizacije i okvira za ostvarenje preko potrebnih kolektivnih prava srpskog naroda,

"Po kom osnovu hapšenje Srba?": Petković reagovao na sraman potez policije tzv. Kosova
Copyright B.P./ATAImages

Policija tzv. Kosova privela je u policijsku stanicu trojicu Srba koji su u Gračanici postavljali bilbord “Dobro došli u Zajednicu srpskih opština”, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Petar Petković.

Pripadnici KPS skinuli su potom bilbord, a mladiće odveli u policijsku stanicu.

Oni su nakon privođenja morali da napišu izjave, a iz policije im je poručeno da će svakoga ko lepi bilborde ovakvog sadržaja uhapsiti, jer je, kako su sami policajci rekli – “zabranjeno postavljanje takvog bilborda, jer predstavlja provokaciju”, navodi se u saopštenju.

Trojica mladića su zatim puštena na slobodu.

Postavlja se pitanje kakvo je to krivično delo zalagati se za formiranje Zajednice srpskih opština, što je obaveza koju je Priština preuzela Briselskim sporazumom koji je potpisala još 2013. godine, rekao je Petković.

– Po kom osnovu Priština hapsi ljude koji se samo zalažu sa poštovanje Briselskog sporazuma i koji se zalažu za formiranje ZSO, na koju srpski narod na Kosovu i Metohiji čeka punih 3.077 dana, a čije je formiranje ratifikovala i skupština takozvanog Kosova? Da li današnje postupanje Kosovske policije znači da je ZSO postala zabranjena reč na Kosovu i Metohiji? I hoće li Priština hapsiti i čelnike EU koji su takođe stavili svoj potpis na Briselski sporazum i garantovali formiranje ZSO? – upitao je direktor Kancelarije za KiM.

Pročitajte još:

On je još istakao da bez Zajednice srpskih opština kao temelja procesa normalizacije i okvira za ostvarenje preko potrebnih kolektivnih prava srpskog naroda, na KiM nema budućnosti dijaloga.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike