Operacija "infarkt": Strani ambasadori preko saradnika u opoziciji ruše Vučića napadima na porodicu

16.09.2021

11:09

0

Pojedini ambasadori su u svemu ovome videli šansu da sprovedu svoje gnusne planove

Operacija "infarkt": Strani ambasadori preko saradnika u opoziciji ruše Vučića napadima na porodicu
Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Pojedini strani ambasadori su, nakon što je Saša Janković, nekadašnji zaštitnik građana i predsednički kandidat, odbio da im pomogne u rušenju Aleksandra Vučića, predsednika Srbije i lidera SNS-a, našli nove saradnike u opoziciji koji su voljni da im pomognu u nameri da završe, kako su to nazvali, operaciju “infarkt”“, ekskluzivno saznaje Alo! iz dobro obaveštenih izvora.

pročitajte još

– Vučić ima veliku podršku u narodu i odlične rezultate, a nemoguće ga je kontrolisati, te su skovali plan da ga sa vlasti sklone na suroviji način, narušavanjem njegovog zdravstvenog stanja do maksimuma. Nakon što ih je Janković odbio i povukao se iz politike, stranci i njihovi diplomatski predstavnici su našli nove pulene u taboru opozicionara i naredili im da Vučića napadaju striktno preko porodice, jer je tu najslabiji – navode izvori, i dodaju da upravo zbog realizacije tog gnusnog plana traju beskrupulozni napadi na predsednikovu decu i porodicu.

– Meta je u početku bio Andrej, brat predsednika Srbije, a kada su videli da šefu države te laži teško padaju, onda su rešili da pojačaju, te da u igru uključe i Vučićevu decu, ističu sagovornici i dodaju da je plan bio da se konstantnim napadima naruši zdravlje predsednika Srbije.

Da šef države ima problema sa visokim pritiskom, to i vrapci na grani znaju, a opšte je poznato i da ne vodi računa o svom zdravlju jer puno radi i malo spava. Vučić je 2012. godine zbog visokog pritiska odložio obaveze koje je imao, a 2019. je zbog zdravstvenih problema primljen na VMA.

Nažalost, pojedini ambasadori su u svemu ovome videli šansu da sprovedu svoje gnusne planove, a saradnici iz opozicije, ali i neki iz vladajuće stranke su im pomogli u napadima na porodicu predsednika.

Koliko ti napadi bole Aleksandra Vučića vidi se i po reakcijama, koje šef države, nažalost, ne krije. Predsednik Vučić je krajem avgusta rekao povodom napada na članove porodice, sina Danila i brata Andreja, pa kako kaže i najmlađeg sina Vukana, da tako brutalnu kampanju nikada nije video.

– Bolje da me ubijete nego decu da mi napadate. Šta biste vi radili da vam decu napadaju svaki dan, rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

Vasiljević: Ovo ga je pogodilo

Suzana Vasiljević, savetnica za medije predsednika Republike, govorila je o izjavi Saše Jankovića, nekadašnjeg kandidata za predsednika Srbije, da je trpeo jedan vid pritisaka sa raznih strana da se približi Vučiću, kako bi ga rušio iznutra i u nekom trenutku došao na njegovo mesto.

– Janković ni na koji način nije bio blizak predsedniku Vučiću. Jankovića poznajem više godina, i poznajući ga nemam razlog da sumnjam u istinitost njegovih reči, kazala je ona i pozvala Jankovića da kaže ko mu je te “gnusne stvari” predlagao.

O tome kako je Vučić primio tu vest, ona je rekla da veruje da ga je to pogodilo.

– Verujem da ga je pogodilo, da ni on nije mogao da pretpostavi do koje mere ovo ludilo i strašne namere idu kod stranih ambasada, rekla je ona.

Znam ko se nadao da ću umreti

Vučić je izjavio da je uveren da je Janković rekao istinu, iz koje se jasno vidi da pritisak vrše ambasadori pojedinih zemalja, dodajući da je izjava istorijski važna.

pročitajte još

Na pitanje kako je doživeo tu Jankovićevu izjavu, Vučić je rekao da za njega tu nema prevelikih novosti, ali da je zahvalan Jankoviću što je to javno rekao.

Vučić je naveo da se radi o ozbiljnim stvarima, koje svedoče o vremenu u kojem živimo.

– Važno je da je Janković rekao da su to ambasadori, a ne niži službenici. Znam da nije slagao. To su direktni predstavnici pojedinih zemalja. To je važna činjenica. Mislim da znam i koji, rekao je on.

Najveća zavera posle ubistva Đinđića

Stručnjaci za bezbednost su, komentarišući šokantno priznanje Saše Jankovića i činjenicu da su stranci u najmanju ruku očekivali da će Vučiću otkazati srce, ocenili da je to bila najveća zavera skovana posle ubistva premijera Zorana Đinđića.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Alo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike