Nova runda dijaloga Beograda i Prištine: Vučić stigao u Brisel, prvo se sastao sa Lajčakom

19.07.2021

09:49 >> 09:50

0

Pregovori u Briselu predviđeno je da počnu u 14 časova u zgradi Evropske službe za spoljne poslove

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine: Vučić stigao u Brisel, prvo se sastao sa Lajčakom
Copyright Aleksandar Vučić, Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas pre podne u Brisel, gde će popodne biti održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine na visokom političkom nivou.

Predsednika Srbije Aleksandar Vučić, sastao se prvo sa specijalni predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčkom.

Pročitajte još

Posle ovog sastanka, od 14.30 sati Vučić će se u okviru nove runde dijaloga Beograda i Prištine sastati sa šefom diplomatije EU Žosepom Boreljom.

Od 16 časova očekuju se trilatrenalni razgovori Vučića, Aljbina Kurtija i posrednika EU.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas na putu za Brisel da su razgovori sa albanskim predstavnicima važni jer se time čuvaju mir i stabilnost.

– Nikada nije posebno prijatno ni putovanje, ni boravak u Briselu kada vodite razgovore sa albanskim predstavnicima. Međutim, za Srbiju je to važno, jer time pomažemo našem narodu na KiM, čuvamo mir i stabilnost koji su od presudnog značaja za ekonomski napredak cele Srbije – napisao je Vučić na Instagram nalogu “budućnostsrbijeav”.

Glavni posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine i šef diplomatije EU, Žosep Borelj, pred početak i ovog sastanka obratiće se medijima video porukom u kojoj će izneti očekivanja od razgovora.

Iz Evropske službe za spolje poslove najavili su da će specijalni predstavnik EU, Miroslav Lajčak, kao drugi domacin sastanka u Briselu, oko 18 časova video porukom sumirati rezulate razgovora.

Očekuje se da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić, po završetku razgovora, obrati medijima u Briselu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike