Ministar Vulin: Sinovi onih koji su stvorili Jasenovac danas slave "Oluju"

04.08.2021

12:59 >> 13:08

0

Autor: J.B.O.

Zato što smo ćutali o Jasenovcu, doživeli smo Oluju - napomenuo je Vulin

Ministar Vulin: Sinovi onih koji su stvorili Jasenovac danas slave "Oluju"
Copyright Printscreen/RTS

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin oglasio se povodom obeležavanja godišnjice operacije “Oluja” i proterivanja 250.00 Srba iz Srpake Krajine. On je napomenuo da počinioci ovog zlodela nisu kažnjeni i da danas isti oni slave baš ovaj dan kao svoju pobedu. Istakao je da ni za pogrom Srba u Jasenovcu niko nije odgovarao.

– Zato što smo ćutali o Jasenovcu, doživeli smo “Oluju”. Zato što nisu kažnjene ustaše iz Jasenovca, nije kažnjen nijedan ustaša za “Oluju”. Sinovi onih koji su stvorili NDH i Jasenovac danas slave i “Oluju”. Ono što je počelo Jasenovcem, nastavilo se “Olujom” – naglasio je ministar Aleksandar Vulin.

Pročitajte još:

Dodao je da Srbi moraju imati državu koja će biti u stanju da ih zaštiti gde god da žive, da narod koji je gubio decu u Jasenovcu i “Oluji” nikada i nikome više ne sme da prepusti da odlučuje umesto njega.

Pročitajte još:

– Ako Srbi zaborave, dočekaće da im drugi daju imena deci, pa tako dok konačno ne nestanemo. “Oluja” se više nikada ne sme ponoviti, a da država Srbija nije dovoljno moćna da Srbe zaštiti – izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike