Koji strani faktor povezuje Nebojšu i Đilasa?

15.05.2021

17:50 >> 18:02

0

Autor: 24sedam

Imali su svoje štek stanove i uz pojedine ambasade, što je za mene bilo neverovatno, rekao je Vučić govoreći o Belivukovoj grupi

Koji strani faktor povezuje Nebojšu i Đilasa?
Copyright A.K./ATAImages.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na TV Prva u emisiji “Prva tema” gde je, između ostalog, govorio i o grupi Veljka Belivuka.

Tokom emisije su prikazani i ekskluzivni snimci iz kuće strave u Ritopeku, a predsednik se dotakao i do sada nepoznate informacije da je Belivukov klan imao „štek stanove“ i u blizini predstavništva nekih stranih država.

– Biće interesantnih stvari tu tek da se pokaže. Imali su svoje „štek stanove“ i uz pojedine ambasade, što je za mene bilo neverovatno. O tome ćemo tek da pričamo na Savetu za nacionalnu bezbednost – rekao je on.

pročitajte još:

Ova informacija je utoliko više šokantnija ako se zna da sva strana predstavništva imaju svoje službe koje se bave bezbednošću, tako da nije bilo moguće da nemaju informaciju da se neka kriminalna grupa okuplja u neposrednoj bizini ambasade.

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic)

– Ambasade imaju svoje zaštitne grupe, službe bezbednosti i obaveštajne agencije, pa je vrlo interesantno da su svoje „štek stanove“ imali baš na tom mestu. Imaćemo šta da radimo u narednom periodu. Šta god ja rizikovao zbog toga, to ćemo da proveravamo – rekao je Vučić.

Kako 24sedam ekskluzivno otkriva, radi se o ambasadi Sjedinjenih Američkih Država. Ovo saznanje posebno je zanimljivo ako se pogleda retrospektiva nedavnih događaja.

Naime, portal iza kojeg stoji Dragan Đilas se prethodnih dana otvoreno stavio na stranu trenutnog ministra odbrane Nebojše Stefanovića, braneći njegovu ličnost od mračne istine koja polako izlazi u javnost. U seriji tekstova oni su pokušavali da zaštite istog onog Stefanovića kojeg su ranije nazivali “slinom”, “ćoravim uvlakačem”, “šefom narko klana”…

Zanimljivo je da se u jednom od skandaloznih tekstova navodi da se Nebojša Stefanović „uzdao u podršku Sjedinjenih Američkih Država“. Ako su danas već svima jasne veze nekadašnjeg ministra policije sa Belivukovim klanom, nije li prevelika slučajnost da je ta kriminalna grupa jedan od svojih „štek stanova“ imala upravo pored američke ambasade?

Tanjug/AP/Profimedia/ATA Images/Printscreen

Posebno je interesantna i čijenica da je, odjednom, Draganu Đilasu i opoziciji mnogo bitno da Nebojša Stefanović ostane u vrhu Srpske napredne stranke. Da li je i to slučajnost ili se radi o naređenju iz ambasade koja je morala da zna za postojanje Belivukovog „štek stana“ uz njihovo dvorište?

Poznato je da opozicioni političari svoje mišljenje formiraju u ambasadama stranih zemalja, tako da eventualna naredba Đilasu iz diplomatskog predstavništva SAD ne bi mnogo čudila. Indikativno je i to da se u medijima ranije pojavila informacija o vezama Nebojše Stefanovića sa američkim strukturama koje su prevazilazile legalne diplomatske okvire.

Tako je predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, gostujući na jednoj televiziji, izjavio da je „Stefanović taj koji je išao u Ameriku i otud se vratio sa ‘drugačijim mišljenjem’“.

– Nebojša Stefanović mora da ide u zatvor. Sigurno će Amerikanci vršiti pritisak, ali Vučić tu ne sme da popusti – rekao je tada Šešelj.

pročitajte još:

Dakle, još jednom se nekadašji ministar policije doveo u vezu sa američkim strukturama. Da li je i ovo slučajnost ili bi ove informacije mogle da se opišu starom izrekom „gde ima dima – ima i vatre“?

Da zaključimo: najmonstruozniji kriminalni klan u Srbiji koji je masakrirao ljude imao je stan pored amabasade SAD za koji su američke službe morale da znaju. Isti taj klan nije mogao da poraste do tog nivoa bez pomoći „odozgo“, a ministar policije u vreme njihovog uzleta na kriminalnoj sceni bio je upravo Nebojša Stefanović, koji se već neko vreme dovodi u vezu sa Amerikancima. Baš u trenutku kada njegova politička karijera zbog mnogobrojnih afera može da završi, u pomoć mu dolazi Dragan Đilas koji preko svog portala lansira seriju tekstova kojima se Stefanović brani. O vezama opozicije i američke ambasade ne treba posebno trošiti reči.

Oni koji ovih dana brane Stefanovića verovatno će reći da je ovo konstrukcija ili samo slučajnost. Međutim, kada se sve ove informacije sklope, postavlja se pitanje: nije li malo previše slučajnosti na jednom mestu?

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike