Ko je Rus koji je prekinuo sednicu SB UN zbog tzv. Kosova? "Vi niste država, nego teritorija"

13.04.2021

16:13

0

– To je teritorija i osam članica Saveta bezbednosti UN ne priznaje Kosovo kao državu – naglasio je Poljanski

Ko je Rus koji je prekinuo sednicu SB UN zbog tzv. Kosova? "Vi niste država, nego teritorija"
Copyright Foto: Printskrin

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija prekinuta je ubrzo pošto je počela, nakon što je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski zatražio da predstavnica Prištine promeni ili ukloni zastavu tzv. Kosova jer, kako je naglasio, tzv. Kosovo nije opštepriznata država.

– To je teritorija i osam članica Saveta bezbednosti UN ne priznaje Kosovo kao državu – naglasio je Poljanski.

On je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN od februara 2018.

Rođen 1971. u Moskvi, SSSR. 1993. diplomirao je na Moskovskom državnom univerzitetu (MGU), a 2001. diplomirao je na ruskoj Diplomatskoj akademiji MIP-a, a specijalnost su mu međunarodni ekonomski odnosi.

Godine 1994. pridružio se ruskom Ministarstvu spoljnih poslova. Radio u ruskim ambasadama u Tunisu, Nemačkoj, Švedskoj, Austriji i Sloveniji. Od 1999. godine bavio se ekonomskim pitanjima EU, proveo je tri godine u ruskoj misiji pri EU u Briselu i bio šef jedinice EU u ruskom MIP-u.

Pročitajte još:

U periodu 2008-2011. Bio je zamenik ambasadora u Poljskoj, od 2011. do januara 2016. godine – zamenik direktora, Prvo odeljenje zemalja ZND. Bavio se evroazijskom ekonomskom integracijom, pitanjima vezanim za Evroazijsku ekonomsku uniju, funkcionisanjem Carinske unije i Jedinstvenim ekonomskim prostorom Rusije, Belorusije i Kazahstana u okviru STO.

Tečno govori engleski, francuski, nemački, poljski i arapski jezik. Ima diplomatski čin opunomoćenog izaslanika. Član odbora Ruskog saveta za spoljne odnose (SVOP).

Oženjen, ima jednu odraslu ćerku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike