Klaudija Teni - kongresmenka koja će u Vašingtonu zastupati srpske interese

04.03.2021

06:04 >> 08:29

0

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić najavio je nedavno da naša ambasada u Vašingtonu nastoji da ostvari što više kontakata sa novoizabranom američkom admi

Klaudija Teni - kongresmenka koja će u Vašingtonu zastupati srpske interese
Copyright Klaudija Teni, Profimedija

Kongresmenka i republikanka Klaudija Teni iz američke države Njujork prihvatila je poziv ambasadora Srbije u SAD Marka Đurića da bude član Srpskog kokusa na Kapitol hilu.

Ona je u razgovoru s Đurićem rekla da je za nju taj poziv posebno značajan imajući u vidu da je u mladosti i poslovno i privatno bila povezana za našu zemlju.

-Čast mi je da sam se srela sa vama i diskutovala o srpsko-američkim odnosima i mogućnostima da radimo zajedno. Takođe se radujem zajedničkom radu na unapređenju naše zajedničke misije kao člana Srpskog kokusa, napisala je kongresmenka.

Advokat, pisac i političar, tokom osamdesetih godina prošlog veka Klaudija Teni bila je jedina Amerikanka zaposlena u tadašnjem jugoslovenskom Generalnom konzulatu u Njujorku. Takođe, u više navrata je posetila nekadašnju Jugoslaviju, gde se upoznala sa našom kulturom i naučila srpsko-hrvatski jezik.

Zahvalivši kongresmenki na podršci i pristupanju našem Kokusu, Ðurić je ocenio da je Klaudija Teni kao nekadašnja diplomatska koleginica pravi primer dugogodišnje i uspešne saradnje dveju zemalja koje u ovoj godini obeležavaju značajan jubilej 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić najavio je nedavno da naša ambasada u Vašingtonu nastoji da ostvari što više kontakata sa novoizabranom američkom administracijom, kao i da će u narednom periodu intenzivno raditi na tome da se uveća Srpski kokus u Kongresu.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike