Kako su izgledali Miloševićevi zatvorski dani? Bivši predsednik je bio u samici, bez privilegija!

30.03.2021

14:20 >> 14:53

0

Autor: J.B.O.

Na ćeliji u kojoj je boravio Milošević bila su teška plava metalna vrata, a na njima mali prozor

Kako su izgledali Miloševićevi zatvorski dani? Bivši predsednik je bio u samici, bez privilegija!
Copyright Profimedia

Nekadašnjeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, na prijemnom zatvorskom odeljenju sačekala su dva stražara, a posle redovne procedure ostavljanja ličnih stvari, dobio je posteljinu i porciju za jelo i sproveden je do svoje ćelije.

Milošević je boravio u samici dužine tri metra i širine 2,20. Njegova ćelija nalazila se u jednom od dva bloka samica, koje su neposredno pre hapšenja bivšeg direktora RTS Dragoljuba Milanovića, u februaru iste godine, preuređene i okrečene.

Pod samice prekriven je linoleumom, a na plafonu su ugrađene neonke, koje su se u celom zatvoru gasile u 22 časa a palile u šest sati ujutru.

U samici se nalaze krevet, sto koji je pričvršćen za pod, stolica i orman, nalik vojničkom, u kome pritvorenik drži garderobu, higijenska sredstva i druge stvari.

Pored oskudnog nameštaja, nekadašnji šef države je imao i “čučavac” za fiziološke potrebe. Iznad su česma sa hladnom vodom i vodokotlić iz kog viri mali kanap za povlačenje vode.

Profimedia

Na ćeliji u kojoj je boravio Milošević bila su teška plava metalna vrata, a na njima mali prozor.

Pročitajte još:

Kako je za “Novosti” svojevremeno ispričao sagovornik iz Centralnog zatvora, Milošević je, kao i drugi zatvorenici, dobijao jedan kanister sa toplom vodom, a kupao se jednom nedeljno.

Bivši predsednik nije bio privilegovan ni  kada je reč o šetnji u zatvoru. Šetao je sam, jednom dnevno, po 30 minuta, u pratnji stražara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike