Izneli zabrinutost po pitanju bezbednosne situacije: Kosovski Srbi sa ambasadorom SAD u Prištini

15.06.2021

15:02

0

Tokom današnje posete ambasador Kosnet je zajedno sa Rakićem, Simićem i gradonačelnicima prošetao Severnom Mitrovicom

Izneli zabrinutost po pitanju bezbednosne situacije: Kosovski Srbi sa ambasadorom SAD u Prištini
Copyright Profimedia

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, zajedno sa šefom poslaničke grupe Srpska lista u Skupštini Kosova Igorom Simićem i gradonačelnicima četiri opštine sa severa Kosova, sastao se danas u Severnoj Kosovskoj Mitrovici sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Prištini, Filipom Kosnetom.

Tokom susreta, srpski zvaničnici su ambasadoru Kosnetu izneli zabrinutost kada je u pitanju bezbednosna situacija, sa posebnim naglaskom na povratničke sredine, sve učestalije incidente čija je meta Srpska pravoslavna crkva i istakli da će oni, kao predstavnici Srba u centralnim i lokalnim institucijama učiniti sve da se položaj srpskog naroda na Kosovu poboljša.

“Narod nam je dao legitimitet da radimo na svim poljima kako bi uslovi u kojima danas Srbi žive bili daleko bolji. To poverenje želimo da opravdamo i zbog toga ćemo se nesebečno i neprestano zalagati na poboljšanju uslova života”, istakao je ministar Rakić.

Susretu su prisustvovali gradonačelnici Milan Radojević (Severna Kosovska Mitrovica), Vučin Janković (Zvečan), Srđan Vulović (Zubin Potok) i Zoran Todić (Leposavić).

Tokom današnje posete ambasador Kosnet je zajedno sa Rakićem, Simićem i gradonačelnicima prošetao Severnom Mitrovicom.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike