Ispovest pretučenog Srbina sa Kosova: Pretili su da će nas pobiti (VIDEO)

23.09.2021

12:18 >> 15:11

0

Kako navodi Vlašković bilo je krvi, tražio sam vodu, ali niko nije hteo da mi da.

Ispovest pretučenog Srbina sa Kosova: Pretili su da će nas pobiti (VIDEO)
Copyright printscreen/kosovo onlajn

Trojica Srba povređena su u blizini Brnjaka, kada su ih napali pripadnici tzv. specijalne kosovske policije, posle čega su prebačeni u KBC Kosovska Mitrovica na dalje preglede.

-Nisam bio na barikadama, pošao sam da radim nešto. Nešto su vikali na albanskom, ja nisam razumeo, izbacili su me na asfalt, udarali po leđima, po ustima, izbili su mi zub – rekao je Dragiša Vlašković prilikom prijema u KBC Kosovska Mitrovica, koga su pretukli pripadnici specijalne kosovske policije kada je sa još dvojicom prijatelja krenuo da seče drva.

Pročitajte još

Kako navodi Vlašković “bilo je krvi, tražio sam vodu, ali niko nije hteo da mi da”.

– Psovali su nas, i majku, pobićemo vas. Da li su sada posumnjali da idemo na barikade, ne znam.

Srpska lista najoštrije je danas osudila neosnovano privođenje Srba koji su, kako navode, u skladu sa Briselskim sporazumom koji je deo pravnog sistema Prištine pozivali na ispunjenje obaveza Prištine i formiranja Zajednice srpskih opština.

-Ovim hapšenjem imamo paradoksalnu situaciju da se hapse Srbi koji su samo poštovali ono što je Priština potpisala pre 3078 dana u vezi formiranja Zajednice srpskih opština, ono što je Priština u svojoj Skupštini ratifikovala, a što je našem narodu garantovala Evropska unija -ukazuje Srpska lista u saopštenju.

Privremene vlasti u Prištini od ponedeljka su počele da na administartivnim prelazima srpske registarske tablice zamenjuju privremenim, na koje je taksa pet evra. Priština je na sever KiM poslala i specijalne jedinice policije Rosu, a Srbi su se spontano okupili kako bi iskazali nezadovoljstvo takvom odlukom.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike