Specijalci Rosu pretukli trojicu Srba na Brnjaku, jednom naneli teže povrede!

23.09.2021

10:02 >> 18:07

0

Autor: A. B.

Prema izjavama očevidaca, napad na Srbe nije bio ničim izazvan, a pripadnici Rosu su naneli teže povrede Dragiši Vlaškoviću

Specijalci Rosu pretukli trojicu Srba na Brnjaku, jednom naneli teže povrede!
AP Photo/Bojan Slavković - Copyright AP Photo/Bojan Slavković

U blizini administrativnog prelaza Brnjak pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije su pretukli trojicu Srba.

Ovu informaciju objavio je portal Kosovo onlajn.

Kako se nezvanično saznaje, pripadnici Rosu jedinica koje se nalaze na administrativnom prelazu Brnjak u opštini Zubin Potok napali su trojicu lokalnih Srba – Dragišu Vlaškovića, Zorana Tomovića i Jovana Takova.

Napadnuti Srbin na Brnjaku, Kosovo onlajn

Prema izjavama očevidaca, napad na Srbe nije bio ničim izazvan, a pripadnici Rosu su naneli teže povrede Dragiši Vlaškoviću.

Pročitajte još:

On je trenutno u Domu zdravlja Zubin Potok, gde mu se ukazuje lekarska pomoć.

Srpska lista reagovala

Srpska lista najoštrije je danas osudila neosnovano privođenje Srba koji su, kako navode, u skladu sa Briselskim sporazumom koji je deo pravnog sistema Prištine pozivali na ispunjenje obaveza Prištine i formiranje Zajednice srpskih opština.

– Ovim hapšenjem imamo paradoksalnu situaciju da se hapse Srbi koji su samo poštovali ono što je Priština potpisala pre 3.078 dana u vezi s formiranjem Zajednice srpskih opština, ono što je Priština u svojoj skupštini ratifikovala, a što je našem narodu garantovala Evropska unija – ukazuje Srpska lista u saopštenju.

Oni podsećaju da je Zajednica srpskih opština nastala kao ideja visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku Ketrin Ešton pre više od osam godina, te se postavlja pitanje hoće li albanski policajci hapsiti i gospođu Ešton, ili druge evropske predstavnike ako smognu snage da ih podsete da se preuzete obaveze moraju ispuniti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike