Incident na Brnjaku: Specijalci pokušali da izvuku Srbina iz kola, tenzije podignute

22.09.2021

11:35 >> 14:24

0

Kako se saznaje, veći incident sprečili su pripadnici Kfora, koji su od jutros na ovom prelazu

Incident na Brnjaku: Specijalci pokušali da izvuku Srbina iz kola, tenzije podignute
Copyright blokada na administrativnom prelazu Brnjak, 24sedam

Administrativni prelazi na Kosovu, Jarinje i Brnjak, blokirani su već treći dan, a danas je zabeležen i incident koji je podigao tenzije.

Naime, kako javlja reporter Kosovo onlajna, pripadnici policijske specijalne jedinice pokušali su na silu da izvuku jednog vozača iz automobila sa KM tablicama.

pročitajte još

Kako se saznaje, veći incident sprečili su pripadnici Kfora, koji su od jutros na ovom prelazu.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je zahtevala od vozača srpske nacionalnosti da izađe iz automobila i skine KM tablice, što je on odbio, pa su krenuli da ga izvlače iz kola.

Tada su prišli pripadnici Kfora i smirili situaciju. Srbi koji protestuju su se okupili, te je vozač uspeo da se skloni.

Brnjak, 24sedam

Situacija je i dalje veoma napeta, jer pripadnici specijalnog odreda policije prisilom pokušavaju da nateraju sve vozače sa srpskim registarskim tablicama da ih skinu.

Na Brnjaku je i prve večeri protesta došlo do incidenta kada je kosovska policija ispalila nekoliko patrona suzavca na okupljene Srbe.

U međuvremenu, EU je uputila poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju da dođu u Brisel kako bi se tenzije što pre smirile.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike