Govor poslanice privukao posebnu pažnju, reagovao i predsednik parlamenta

24.10.2020

18:49 >> 18:50

0

Navodeći uspehe prethodne Vlade, istakla je šta će biti zadaci budućeg Ministarstva za brigu o porodici

Govor poslanice privukao posebnu pažnju, reagovao i predsednik parlamenta
Copyright Dubravka Kralj, parlament.gov.rs

Tokom današnjeg zasedanja Skupštine Srbije i rasprave o predloženom Zakonu o ministarstvima, pažnju poslanika i poseban aplauz privukao je govor poslanice SPS-a Dubravke Kralj (26), čiji je ovo bio prvi govor u srpskom parlamentu. Ona je, takođe i među najmlađim poslanicima u novom sazivu najvišeg zakonodavnog tela.

Dubravka Kralj, parlament.gov.rs

Navodeći uspehe prethodne Vlade, istakla je šta će biti zadaci budućeg Ministarstva za brigu o porodici.

-Smatram da je u doba individualizacije neophodno dati podršku i promovisati porodične vrednosti. Pitanje populacione politike i demografiej su pitanje opstanka našeg društva, pitanja ostvarivanja ljudskih i manjinskih prava su pitanje unapređenje demokratskih vrednosti u našem društvu, a pitanje brige o selu je pitanje očuvanje stuba našeg društva, našeg seljaka. Zato poslanička grupa SPS podržava Predlog zakona o ministarstvima, zaključila je Dubravka Kralj.

Nakon aplauza koji je dobila, predsednik Skupštine Ivica Dačić, čijoj partiji pripada mlada poslanica, naglasio je da je to bio njen prvi govor u parlamentu. Ona je, inače, master pravnik, a Pravni fakultet u Novom Sadu završila je prosečnom ocenom 9,97.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike