Galijašević upozorava: Srbi i njihove svetinje na Kosmetu su i dalje na meti Albanaca

21.06.2021

16:43

0

Autor: M. I.

Bošnjaci, Crnogorci i Albanci su sluge, i u krajnjem oni su izvšioci prljavih poslova zapadnih zemalja, kaže Galijašević

Galijašević upozorava: Srbi i njihove svetinje na Kosmetu su i dalje na meti Albanaca
Copyright Printscreen/Youtube, NašaTV službeni kanal

Ekspert za bezbednost Dževad Galijašević izjavio je da su srpske svetinje oduvek bile na meti Albanaca na Kosmetu, dodajući da se tu ništa nije menjalo od davnina.

– Terorizam je uvek organizovano krivično delo, gde postoje organizacije, sa jasnim političkim ciljevima. Uvek govorimo o politički motivisanom nasilju kao terorizmu. Ono što se dešavalo u martovskom pogrom 2004. godine bio je terorizam. Tada je 35 verskih objekata razrušeno, ubijeno je 20 ljudi, iseljeno je 5.000 ljudi… Bomba može ubiti ili ne ubiti čoveka, ali je smisao uvek takav, da se stvara osećaj nesigurnosti i odlazak Srba sa Kosmeta – rekao je Galijašević.

pročitajte još:

On je rekao da na Kosovu i Metohiji Srbe čuva upravo onaj ko ih je doveo u ovakvu situaciju.

– To je Kfor. Kfor je u stvari NATO. To je onih 19 zemalja koje su besomučno bombardovale Srbiju, razarali je i nju i Crnu Goru, više od dva ipo meseca, ubili više od 3.000 ljudi, a onda to kroz Rezoluciju 1244 i neviđenu ucenu, pokušali da to legalizuju u UN. Rezolucija 1244 pored toga što čuva minimum suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i daje određena prava i povratku određenih bezbednosnih snaga na Kosovo, nastala je kao rezultat ucene – Ako gospodo Srbi ne potpišete rezoluciju, nastavićemo vas bombardovati – podsetio je Galijašević.

To je bio uslov da se potpiše mirovni sporazum i da se prihvati da NATO okupira Kosovo i Metohiju, kaže on.

– Postoji zabrinutost zato što na granicama Balkana, ka Srbiji ka Kosmetu, BiH hrle nelegalni migranti, a u stvari poraženi teroristi Al Kaide i Islamske države, sa sirijskog, libijskog i iračkog ratišta. Dolaze nam bez identiteta, dolaze organizovani, dolaze nam spremni za izvršavanje budućih akcija. Posebna zabrinutost je kada je umešana država ili paradržavne institucije. Pretnja terorizmom sa Kosova i Metohije upravo dolazi iz oba ova izvora. Institucije u Prištini agresivno deluju na srpsku zajednicu, a sa druge strane NATO zemlje deluju organizovanjem kampanja. A ovo je kampanja straha, kampanja stigmatizacije Srba i pritiskanja Srbije. To je neprijateljski akt. Sve ovo što Zapad izvodi i iz Crne Gore, BiH i sa Kosova jeste neprijateljski akt prema Srbiji – kaže Galijašević, prenosi Kosovo online.

Prema njegovom mišljenju, “najveća noćna mora ideje da se konflikt zamrzne na Kosovu i Metohiji jeste da se ostane bez naroda na Kosmetu”.

– Da kroz razne terorističke akcije i kroz razne vrste pritisaka koji se prave, dođe do daljeg iseljavanja Srba sa Kosmeta. Upravo zato predsednik Vučić pokušava da održi aktivni dijalog kako Zapadu ne bi dao i tu argumentaciju za sve ovo što radi. Međutim, ovo je doba kršenja međunarodnog prava. Rušenja i Dejtonskog sporazuma i Rezolucije 1244 i pitanja suverenosti države, i Kosmeta – rekao je on.

Galijašević smatra da je sada nepovoljna situacija za narode Balkana.

– Jedni su pretvoreni u sluge, a drugi u mete. Srpski narod je u ovom slučaju meta. Bošnjaci, Crnogorci, Albanci su sluge, i u krajnjem oni su izvšioci prljavih poslova zapadnih zemalja – zaključio je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike