Evroposlanici nastavljaju konsultacije sa strankama, poznat datum sastanka

15.06.2021

14:46 >> 14:47

0

Kao datum kada bi strani posrednici mogli da dođu u Beograd pominje se 10. jul

Evroposlanici nastavljaju konsultacije sa strankama, poznat datum sastanka
Copyright Tanjug printscreen

Evroposlanici koji posreduju u dijalogu vlasti i dela opozicije o poboljšanju izbornih uslova nastaviće konsultacije, i to sa Strankom moderne Srbije u četvrtak 17. juna, a potom i sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine 30. juna, saznaje Tanjug.

Prema saznanjima agencije, sledeće sedmice bi ponovo u sedište Delegacije EU trebalo da dođe grupacija od 11 stranaka, među kojima su SDS Borisa Tadića i Nova stranka Arisa Movsesijana.

Prema tim navodima, oni će se sa bivšim i aktuelnim poslanicima Evropskog parlamenta Knutom Flekenštajnom, Eduardom Kukanom, Tanjom Fajon i Vladimirom Bilčikom ponovo sastati onlajn.

Kao datum kada bi strani posrednici mogli da dođu u Beograd pominje se 10. jul.

Kopredsednica SMS Tatjana Macura rekla je za Tanjug da je tema međustranački dijalog i da nema posebne agende, te da će ta stranka preneti svoje stavove koje je iznela i u dijalogu koji se vodio u Skupštini Srbije bez prisustva evroposlanika.

pročitajte još

Macura je precizirala da će ukazati na administrativne poteškoće sa kojima se suočavaju stranke prilikom kandidovanja na izborima, navodeći da je SMS protiv toga da se grupe građana kandiduju na republičkom nivou, a razlog su potencijalne finansijske malverzacije.

“Druga stvar da one političke organizacije, odnosno stranke koje su već za svoju registraciju prikupile 10.000 potpisa ne treba da rade dupli posao, jer se najveći deo vremena u kampanji troši na skupljanje potpisa”, rekla je Macura.

Ona je dodala da se ostali zahtevi tiču finansiranja kampanje i medija.

Na pitanje da li je SMS dobio informaciju zbog čega nije bio deo konsultacija u prvom krugu, Macura kaže da ta stranka nije dobila jasno objašnjenje zbog čega su pozvani ovako kasno, a da je njena pretpostavka da su evroparlamentarci dali prednost liderima koji su bojkotovali izbore.

“Mislim da su sada pozvali organizacije koje su učestvovale na prethodnim izborima”, rekla je Macura.

U LSV-u je Tanjugu potvrđeno da 30. juna imaju sastanak sa evroparlamentarcima i da će na razgovore otići Nenad Čanak i Bojan Kostreš.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike