Dug je put do presude: Ivica Dačić najavio sednicu i izneo stav o optužnici protiv Tačija

06.11.2020

13:19 >> 14:51

0

Obraćanje predsednika Skupštine najavljeno za 13.15

Dug je put do presude: Ivica Dačić najavio sednicu i izneo stav o optužnici protiv Tačija
Copyright TANJUG / RADE PRELIC

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić obratio se u Skupštini Srbije i najavio sednicu sa jedinom tačkom dnevnom reda – rasparava o rebalansu budžeta.

Komentarišući kritike u pojedinim medijima što su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i on, kao predsednik Skupštine, prisustvovali sastancima u Vladi, ističe da se njihovim prisustvom zapravo pokazuje jedinstvo svih državnih organa, bez obzira kojoj grani vlasti pripadaju.

Na pitanje da prokomentariše optužnicu protiv Hašima Tačija, Dačić je rekao da su političari u Srbiji suzdržano reagovali, kako se ne bi mešali u rad istražnih organa.

– Dobro je da su sud i tužilaštvo počeli da rade. Specijalni sud je osnovan upravo iz potrebe koja je bila jasno izražena, počev od Dika Martija, da budu sankcionisani ratni zločini OVK. Tako da svako ko je počinio zločine treba da odgovara. Dug je put od optužnice do presude, znamo da su u slučaju Haradinaja svedoci nestajali, pa je on oslobođen usled nedostatka svedoka. Zločini protiv Srba na Kosovu i Metohiji do sada nisu sankcionisani. I kao što smo saglasni sa osudom uopšte ratnih zločina, smatramo da je ovo potreba zadovoljenja pravde za žrtve OVK, bez ikakve politizacije i dodatnog zaoštravanja nekom našom retorikom – rekao je Dačić u Skupštini.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike