Advokat Rista Jovanovića: "Došli smo do snimaka sa Gazimestana, koji mogu da nam daju odgovore"

11.07.2021

11:13 >> 14:04

0

Autor: A.S.

Advokat podseća da sada imaju više vremena za analizu svih detalja ovog slučaja

Advokat Rista Jovanovića: "Došli smo do snimaka sa Gazimestana, koji mogu da nam daju odgovore"
Copyright Risto Jovanović/Printscreen/Youtube/Kosovoonline

Osnovni sud u Prištini će tokom naredne nedelje odlučivati o žalbi za odbacivanje optužnice protiv Rista Jovanovića, kazala je Kosovo onlajn njegov advokat Jovana Filipović.

Rok za odlučivanje o žalbi je 15 dana, ali zbog hitnosti i činjenice da se optuženi nalazi u pritvoru Filipović, očekuje da će se u toku naredne nedelje sud izjasniti o žalbi.

Pročitajte još:

– Ja se iskreno nadam s obzirom da se Jovanović nalazi u pritvoru da će sudija brže reagovati i da će odluku doneti barem u toku ove nedelje – rekla je Filipović.

Filipović podseća da u odnosu na jako kratak period od 24 sata, koji su imali na raspolaganju za žalbu na pritvor, sada su imali više vremena za analizu svih detalja ovog slučaja.

– Za razliku od toga kada smo predavali žalbu koja se ticala samo mere pritvora, a imali smo rok od samo 24 sata, u tom roku nije bilo moguće otkriti niti neke nove snimke niti svedoke. Sada smo došli do snimaka onoga što se dešavalo na Gazimestanu, koji će moći da nam daju odgovore na neka pitanja – navela je Filipović.

Ona ističe da je i lično bila prisutna tog dana na Gazimestanu.

– Ja sam bila tog dana na Gazimestanu i lično nisam čula nikog da je uzvikivao pogrdne nazive, ali o tome će se razgovarati tokom postupka ukoliko sud bude dozvolio da se svedoci uključe u postupak – navela je Filipović, prenosi Kosovo onlajn.

Ono što Filipović očekuje je da optužnica protiv Rista Jovanovića bude odbačena, jer prema njenom mišljenju u optužnici nema elemenata krivičnog dela.

Apelacioni sud je odbio žalbu odbrane za ukidanje pritvora Jovanoviću, kojem je Osnovni sud odredio do 30 dana pritvora, nakon čega je Filipović uložila zahtev za ukidanje optužnice.

Protest za oslobođenje održan i u Zemunu

U Zemunu je održan protest zbog pritvaranja Jovanovića, javlja Borba.

Okupljeni su pevali pesme o Kosovu, i upalili baklje, a nosili su transparent na kojem je pisalo “Sloboda za Rista”.

Podsetimo, nedavno je Apelacioni sud u Prištini odbio žalbu branioca Rista Jovanovića za ukidanje odluke Osnovnog suda o jednomesečnom pritvoru, po optužbi da je navodno počinio krivično delo “izazivanje razdora i netrpeljivosti”.

Pročitajte još:

Jovanović je uhapšen 28. juna, prilikom obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu, nakon što je stao u odbranu monahinje, a jednomesečni pritvor određen mu je nekoliko dana kasnije.

Jovanović se nalazi u pritvoru u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike