Dečak spava pod šatorom i skuplja novac za dobrotvorne svrhe: Već je prikupio pola miliona funti

08.07.2021 | 15:30 >> 15:45

Autor: Slavica Kalaba

Maks Vusi iz Devona od marta prošle godine ne spava u svom krevetu

Copyright Profimedia/Maks Vusi

Dečak Maks Vusi iz Devona u Engleskoj od prošlog marta spava u šatoru i skuplja novac za dom za nemoćne u kojem je svoje poslednje dane proživeo njegov komšija Rik Abot.

Za North Devon dom za nemoćne jedanaestogodišnjji Maks je skupio pola miliona funti a onda je odluči da nastavi da kampuje kako bi prikupio novac i za druge kojima je neophodan.

U februaru prošle godine je preminuo njegov sused Rik u domu za nemoćno koji mu je poklonio prvi šator. Nakon toga je u martu inspirisao hiljadu dece, od Amerike do Singapura, da učestvuju u akciji kampiranja i skupljanja novca za North Devon. Priznao je da je bilo noći kada je bio u suzama jer mu je sva oprema bila mokra zbog kiše, ali nije odustao.

Pročitajte i ovo:

U ponedeljak uveče je spavao ispred londonskog zoološkog vrta kako bi inspirisao i drugu decu na akciju “Bojkotujte svoj krevet” i skupio novac za humanitarnu organizaciju “Akcija za decu” kojom se skuplja novac za decu pogođenu pandemijom.

Copyright Profimedia/Maks Vusi

Tokom celog dana je pomagao u vrtu a onda je zaspao ispred lavljeg kaveza.

-Bilo je uzbudljivo, sve vreme su se čuli lavovi i majmuni, a u jednom trenutku šator se prevrnuo jer ga nisam dobro učvrstio, a zaduvao je jači vetar.

Gostujući nedavno na televiziji je rekao da planira da nastavi da spava u šatoru i skuplja novac u dobrotvorne svrhe. Čak se našalio rekavši da bi njegovi roditelji mogli da iznajmljuju njegovu sobu.

Njegova akcija je dirnula i britanskog premijera Borisa Džonsona koji mu je uputio pismo.

Pročitajte i ovo:

Maks je do sada “potrošio” sedam šatora, a najgore mu je bilo kada su ga napali crveni mravi. Poseban izazov je bio tokom zime jer mu je bilo jako hladno, piše Dejli Mejl.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam