Prodaje se kuća od mehurića

10.01.2021

19:30 >> 01:24

0

Prozori na kući su rađeni prema nacrtima agencije NASA

Prodaje se kuća od mehurića
Copyright Profimedia

Arhitekta Graham Birčal je osamdesetih godina prošlog veka u Ipsviču u Australiji sagradio kuću za sopstvene potrebe. Ova jedinstvena kuća sastoji se od 11 delova a ti delovi su u obliku mehurića. Neke ti mehurići podsećaju na očne jabučice jer imaju ugrađene prozore koji su rađeni prema nacrtu za Mars Rovera koje je arhitekta dobio od agencije NASA.

Kupole su u prečniku od 4 do 8m a visina plafona negde dostiže i pet metara. Kuća se sastoji od tri spavaće sobe, dva kupatila i garaža za četiri automobila. Tu su takođe i balkoni i nekoliko terasa, zastakljeni ulazni tunel, zakrivljene stepenice, biblioteka i vrt.

Kuhinja je kružnog oblika a nju je dizajnirao graditelj plovnih objekata i uklopio je u ambijent balona. Kuća se greje na drva a na oba sprata se proteže fontana koja osvežava i hladi prostor.

Profimedia

Kuća je stavljena na prodaju, a s obzirom na njen jedinstven izgled, sigurno će i cena biti jedinstvena, sa mnogo nula.

„Palata balončića“ je naziv za kuću koja se nalazi u Kanu i koja je najskuplja u Evropi – košta 455 miliona dolara. Naziv je dobila po tome što se sastoji od delova koji izgledaju kao mehurići. Izgrađena je za modnog dizajnera Pjera Kardena i u njoj se nalazi 10 spavaćih soba, velika sferična dnevna soba, kao i veliki vrt sa bazenom i jezerima.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike