Čudesni svet ledenih skulptura u Harbinu (FOTO/VIDEO)

09.01.2021

16:30 >> 08:55

0

37. festival leda i snega otvoren je u kineskom gradu uz sve mere opreza

Čudesni svet ledenih skulptura u Harbinu (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Uprkos zloglasnom virusu koji hara planetom Zemljom, u Kini je otvoren 37. festival leda i snega u Harbinu. Ova glavna turistička atrakcija

Pročitajte i ovo:
godišnje privuče stotine miliona posetilaca. Ove godine ih je, ipak, znatno manje, a kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mere, izostala je ceremonija svečanog otvaranja.

Tematski park takođe je otkazao novogodišnje odbrojavanje, koje uključuje svetlosne emisije, živu muziku i disko zabavu za oko 10.000 posetilaca.

Tematski park se prostire na 148 hektara i malo je veći od Hajd parka u Londonu. Hiljade vajara provelo je skoro pola meseca stvarajući džinovske ledene skulpture od leda donetog iz reke Songhua. U ledenom kraljevstvu sve je u potpunosti izgrađeno od ledenih blokova koji su osvetljeni neonskim svetlima. Posetioci mogu da vide 270 ledenih umetničkih dela.

Glavna atrakcija u Harbinu je zmaj dugačak 116 i visok 33 metra. Napravljen je od 35.000 kubnih metara snega.

Središnji deo kraljevstva je nazvan Grad leda. U sredini je soliter visok 40 metara i iste je visine kao poslovna zgrada sa 12 spratova. Organizatori su se pobrinuli da u kraljevstvu bude napravljeno osam džinovskih tobogana, koji su poslednjih godina veoma popularni među posetiocima.

Profimedia

Festival traje oko mesec dana, a tačan datum zatvaranja zavisi od vremenskih prilika i toga kada će led početi da se topi.

Posetioci festivala ove godine moraju da pokažu “zdravstveni kod” na aplikaciji za praćenje kontakata obolelih od virusa, a prilikom ulaska na festival meri im se temperatura.

Harbin je glavni grad provincije Hejliođijang, ima milion stanovnika i nalazi se blizu granice sa Rusijom. Grad nosi nadimak „Moskva na Dalekom istoku“, zbog velikog uticaja Rusije na izgradnju ovog mesta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike