Kuća u kojoj je Gandi živeo i osmislio svoju filozofiju nenasilnog protesta danas je hotel (FOTO)

28.02.2022

15:30

0

Autor: 24sedam

Zabava za goste odvija se u obliku uvodnih kurseva joge i meditacije., a sva hrana je vegetarijanska

Kuća u kojoj je Gandi živeo i osmislio svoju filozofiju nenasilnog protesta danas je hotel (FOTO)
profimedia-0107885842 - Copyright Profimedia

Mahatma Gandi, u celoj Indiji poznat kao „otac nacije”, čovek čiji je život inspirisao mnoge svetske lidere, čije se mudrosti i učenja često citiraju. Pionir filozofije nenasilnog otpora, živeo je u kući Satjagraha u Johanesburgu godinu dana između 1908. i 1909. godine.

Praktikovao je jednostavan način života, meditacije, vegetarijansku hranu. Danas u ovoj kući gosti mogu da dožive njegov način života.

Profimedia
 

Kuću je sagradio Gandijev bliski prijatelj Herman Kalenbah, nemački arhitekta jevrejskog porekla. Zajedno su živeli u kući, tu jednu godinu, od 21 koliko je Gandi proveo u Južnoj Africi između 1893. i 1914.

Osoblje kuće danas čine meštani, a istaknuti južnoafrički arhitekti, istoričari i kustosi bili su pozvani da učine ovaj hotel što autentičnijim i edukativnijim.

Zabava za goste odvija se u obliku uvodnih kurseva joge i meditacije. Sva hrana je vegetarijanska, napravljena od svežih proizvoda iz bašte lokalnih farmera, baš onakva kakvu bi jeo Gandi.

Profimedia
 

Glavni pansion nazvan Kraal ima tri spavaće sobe, od kojih dve imaju direktan pristup muzeju  koji prati njegova iskustva u Južnoj Africi. Estetika je jednostavna i skromna, ali posebna, sa posteljinom, ukrasnim predmetima i nameštajem poreklom iz Gandijevog rodnog Gudžarata, u Indiji.

Profimedia
 

Bašta je dizajnirana za meditaciju i prošarana je saksijama od terakote, pločama sa Gandijevim citatima i drvećem zvanim Ponos Indije, koje cveta narandžastim i žutim cvetovima u julu i avgustu.

Dvokrevetna soba u ovom hotelu, uključujući doručak od voća, peciva, jogurta i soka, košta od 200£ po osobi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike