Zeleni, narandžasti, ljubičasti... Kako da pravilno odaberete i koristite korektor u boji

20.01.2021

11:55 >> 10:27

0

Autor: Z. A.

Iskoristite moć ovog komada šminke

Zeleni, narandžasti, ljubičasti... Kako da pravilno odaberete i koristite korektor u boji
Copyright Profimedia

Ukoliko niste spavali dovoljno, a vi imate važan sastanak, potreban vam je korektor! Ako ste prespavali sa šminkom i imate nekoliko bubuljica na licu, tu je opet korektor. I kada vam je potrebna dobra osnova za senke, i tada ćete potražiti korektor.

Korektor je obavezan deo nesesera žena koje imaju kontitutivne podočnjake.  On je nesumnjivo komad šminke koji treba da se nađe u svakoj kozmetičkoj torbici jer pokriva fleke na licu, tamne krugove oko očiju i hiperpigmentaciju – rečju, čini da ten, a simim tim i šminka, izgleda besprekorno.

Iako potraga za pravim korektorom može biti zbunjujuća kada se zatrpate informacijama, napravićete bolji izabor ukoliko imate neka osnovna znanja o moći korektora u bojama.
Za početak, ako želite da sakrijete fleke na koži, onda morate da izaberete korektor koji je najbliži vašem tenu, dok će vam za posvetljavanje tamnih krugova ispod ili oko očiju biti potrebna nijansa za pola tone svetlija nego vaša koža, tako kažu stručnjaci.

možda će vas i ovo zanimati

Kada je reč o korektorima u boji, obavezno treba da ih nanesete na lice pre nego što stavite puder. A u zavisnosti od boje kože i koja područja ili problematične delove lica želite da prikrijete, odaberite korektor u odgovarajućoj boji.
Sada saznajte za šta mogu da vam posluže razne boje i nijense ovog proizvoda.

Zeleni korektor

Bledozeleni korektor idealan je za pokrivanje crvenila. Zeleni korektor je odličan za dermatitis, pa čak se stavlja preko blagih opekotina od sunca. Ovaj korektor takođe efikasno prekriva akne.

Crvenkasti i narandžasti korektor

Korektori u crvenkastim i narandžastim tonovima idealni su za pokrivanje plavkastih delova kao što su podočnjaci, vena na koži, pa i tetovaža.

Ljubičasti korektor

Ljubičasti korektor, najčešće u boji lavande, posvetljava kožu i izjednačuje ten. Boja lavande takođe neutrališe i tonira kožu i može se koristiti i u prahu. On je posebno dobar za neutralisanje pega ili tamnih fleka na licu.
Ljubičasti korektor takođe neutrališe žućkasti ten ili neke delove lica koji su poprimili žućkastu boju. Možete da ga koristite praktično na celom licu, sve od obraza do podočnjaka. Zadatak ljubičastog korektora je zapravo taj da vaše lice učini blistavim, pa ga nanesite na ivice i čelo. U kombinaciji sa hajlajterom, ovaj korektor učiniće magične stvari za vaš ten.

L’Oréal Paris

Svetložuti korektor

Ako ste u potrazi za još jednom nijansom korektora koji će vam posvetliti kožu, onda je to bledožuta. Bledožuti tonovi će ublažiti crvenilo, dodajući toplinu svakom tenu.

Bledoroze korektor

Ako želite da pokrije tamne krugove, probajte bledoroze – tzv. losos nijansu, koja neutrališe plave, pa čak i sive tonove. Ipak, budite oprezni sa primenom ovog tona jer možete postići i narandžasti sjaj na koži.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike