Moja bjuti rutina: Dragana Katić otkriva zašto nikada lice ne briše peškirom

07.10.2020

17:05 >> 06:32

0

Ne beži od agresivnih tretmana sa iglama

Moja bjuti rutina: Dragana Katić otkriva zašto nikada lice ne briše peškirom
Copyright Printscreen/Instagram

Već godinama je zaštitno lice “Grand produkcije,” a imali smo prilike da je gledamo u brojnim televizijskim formatima. Trenutno vodi jedan od najgledanijih pevačkih šou programa “Nikad nije kasno” na Prva TV, kao i emisiju “Halo, halo” na Grand TV. Dragana Katić važi za negovanu damu od stila, a iako je prešla 50. njena koža je zategnuta i blistava. Za 24sedam otkrila je svoju bjuti rutinu.

-Moja svakodnevna nega lica i tela krenula je još od najranijeg detinjstva. Tada mi je to bila neka rutina koju sam obavljala nesvesno, a ispostavilo se da je to ulaganje u starost.

Najvažnija stavka joj je čišćenje i hidriranje lica.

-Kada je lice u pitanju, čišćenje mora da bude besprekorno. Za umivanje koristim blage sapune prilagođene koži lica, potom isto takve tonike. Važno mi je da ne suše kožu jer je moja po tipu suva i zahteva detaljnu negu i konstatno hranjenje. Posle sedam dana neadekvatne nege to se odmah primeti. A učinke te svakodnevne nege ubiram sad u zrelim godinama – priča ona i dodaje – Inače, lice nikada ne brišem peškirom i to sam naučila i svoju decu. Bez obira da li smo kod kuće ili u nekom hotelu, za brisanje lica uvek koristim ubrus, pokupim samo vodu sa lica i potom ga bacim. A na njemu, taman, vidim da li ima nekih ostataka šminke i da li je dobro očišćeno.

Iako biste očekivali da je njena kozmetička torba preskupa, Dragana otkriva da za lice koristi najobičnije kreme.

-Već decenijama koristim najobičnije kreme, jer cena krema nije garancija da je dobra ili da mi odgovara. Koristim običnu “Lorealovu” kremu. Ne bežim od agresivnih tretmana, a kad kažem agresivan, mislim na one sa iglama koji su shodni mojim godinama. Radim PRP tretman, popularno nazvan vampirski, zatim razne hidratantne tretmane, ubrizgavam hijaluron, kolagen, vitamine, te takozvane biorevitalizujuće tretmane. Prosto sve to mora unutra da se ubaci jer se posle 30 smanjuje proizvodnja kolegena. Što ne znači da ne može da se ubaci putem tretmana. Iako je bolno, brzo prođe, a efekti su divni.

Za negu tela ne posećuje kozmetičare, niti ide na neke tretmane, već sve obavlja kod kuće.

-I za negu tela mi je važna adekvatna nega. Koristim odgovarajuće preparate za tuširanje i mleko posle, najobičnije “Nivea.” Vodim računa kad je izlaganje suncu u pitanju. Sunčam se samo onoliko koliko mi prija, čim osetim da me svrbi ili nešto pecka, sklanjam se. Preko 30 godina za sunčanje koristim samo “Pronasol.” Tokom leta, posle tuširanja gledam da nahranim kožu tela nekim preparatima koji su baš za negu posle sunčanja. Godinama nisam izgorela, niti se ljuštila ili imala plikove. A lice i ne izlažem suncu, samo koliko me uhvati u vodi ili ispod suncobrana – ispričala nam je Dragana.

Saznaj više:

Da li ste probali da ispeglate bore flasterima?

Francuskinje su izabrale: Ovo je šest najpopularnijih parfema svih vremena

Moda kao porodično nasleđe: Modni kreator Saša Milojković za 24sedam otkrio koje su tri gracije najzaslužnije za njegovu ljubav prema lepom

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike