Prolajala od muke: Mačka se oglasila u znak protesta zbog novog ljubimca i postala viralna (VIDEO)

14.06.2024 | 12:03

Autor: V. I.

U viralnom snimku dvogodišnja mačka na neobičan način pokazuje svoju ljubomoru na novog člana domaćinstva

Copyright Profimedia

Zvuk vaše mačke kako prede može biti umirujući za vas, ali da li ste ikada čuli mačji lavež? Čudno je čak i razmišljati o tome, ali video-snimak na TikToku, koji je pogledan preko 1,8 miliona put,a prikazuje jednu žestoku macu kako kanališe svoj unutrašnji bes zbog novog mačenceta u kući. 

Reakcija na novo mače

Klip je veoma dobar primer šta možete da očekujete ako odgajate svoje mačke sa psima - one bi mogli da pokupe najčudnije navike.

Uzimajući to u obzir, generalno gledano, uzgoj različitih vrsta životinja je obično u redu. Oni bi samo mogli naučiti jedno drugo nekom zaista neobičnom ponašanju.

Neočekivani zvuci

U video-snimku koji je Kejti podelila, vidi se kako njena starija mačka daje svom novom mačiću hladnu dobrodošlicu. 

Mačka je sedela u svojoj kutiji kada je mače pokušalo da joj priđe. Pa, pretpostavljamo da je starija mačka želela svoju privatnost jer je ispustila veoma pseći lavež, koji je uspešno uplašio mlađu mačku. 

 

@katieontheflipside

👀 Welllll that was unexpected. 🫢🤣 ♬ original sound - Katie

 

"Šta to bi?" rekao je njihov vlasnik iza kamere uz smeh. 

"POV: Vaša dvogodišnja mačka je odrasla sa psima i počinje da laje na vaše novo mače“, navodi se u tekstu koji se pojavljuje na video. 

Komentari sa društvenih mreža

Neočekivani zvuci izazvali su oduševljenje ljudi u odeljku za komentare. "Da li su njegova pseća braća i sestre čivave? Ha-ha-haha", napisala je jedna osoba. „Nikada ranije nisam naišao na mačku koja laje“, dodala je druga osoba. "Mače je kao: 'Znam da sam nov u ovome, ali nisam siguran da je to tačno'", šalio se jedan komentator. Dok je druga osoba imala suprotan problem koji se dešavao u njihovoj kući: „Moj pas ima tri brata i sestre mačke i ona šišti, to je urnebesno“, podelili su oni. 

Podizanje mačaka i pasa zajedno

Jasno je da je ovo jedna od čudnijih stvari koje se dešavaju u Kejtinoj kući. Ali to verovatno nije najčudnije što se dešava kada se zajedno uzgajaju mačke i psi

Zamišljeni kao prirodni neprijatelji, zapravo nema razloga da verujemo da mačke i psi ne mogu da žive zajedno u miru. Naravno, može doći do sukoba i možda nisu najbolji prijatelji, ali vrlo je moguće odgajati obe vrste u jednom domu. 

Saveti za harmoniju u kući

Ako želite da olakšate odnose između njih dvoje, treba da budete sigurni da se životinje ne takmiče za resurse. Bilo da je to hrana, voda, prostor u vašem domu ili vaša pažnja. Ako svaka životinja u vašem domu zna da će njihove potrebe biti zadovoljene, trebalo bi da se osećaju sigurno i da se neće svađati

Kada predstavljate životinje, uverite se da to radite na neutralnom terenu, polako i sa puno poslastica. Ne ostavljajte ih bez nadzora dok im ne bude udobno jedno u drugom. Na kraju ćete moći da ih ostavite same zajedno. A onda ko zna? Možda će vaša mačka naučiti vašeg psa da prede. Dešavale su se i luđe stvari. 

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam