Da li lajkovanje na društvenim mrežama može biti oblik prevare? Terapeut osvetljava granice

26.11.2023

14:09

0

Autor: K. B.

U ljubavnim odnosima, granice i poštovanje partnerovih osećaja igraju ključnu ulogu

Da li lajkovanje na društvenim mrežama može biti oblik prevare? Terapeut osvetljava granice
Copyright Profimedia

Jedna devojka koja je u vezi sa svojim dečkom već dve godine suočava se s izazovom – njen partner često lajkuje slike drugih žena na Instagramu i komunicira s njima. Unatoč planovima za zajednički život, porodicu i brak, devojka se oseća kao da nije dovoljna. Partner tvrdi da to nije varanje i da je u pitanju samo malo šale. Da li bi trebala prihvatiti njegovo ponašanje kao deo njihove veze?

Ljubavni terapeut i seksolog, Isah Mek Kimi, ističe da nije važno da li se ovo smatra "varanjem" ili ne, već da je ključno to što devojka doživljava neprijatnost zbog partnerovog ponašanja. Terapeut naglašava da nije neophodno prihvatiti partnerovo ponašanje ako ne deluje ispravno, a ističe da nedostatak poštovanja prema njenim osećajima nije znak zdrave veze.

Profimedia
 

Što se tiče varanja, terapeut objašnjava da ne uključuje samo intimni odnos ili fizički kontakt, već može obuhvatiti i emotivne aspekte. Digitalno varanje, poznato i kao sajber neverstvo, često se smatra oblikom prevare, uključujući flertovanje na društvenim mrežama, lajkovanje postova na Instagramu ili slanje direktnih poruka.

Ljubavni terapeut naglašava da u zdravoj vezi postoje situacije u kojima je važno napraviti kompromise, ali upozorava da ako bi devojka pristala na kompromis u vezi s ovom konkretnom situacijom, mogla bi žrtvovati osnovne potrebe koje se tiču osećaja cenjenosti, sigurnosti i ljubavi u vezi. Konačno, postavlja se pitanje - da li je vredno toga?

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike