Muškarci zimi češće žele seks, ali i ove aktivnosti: Istraživanje dalo neočekivane rezultate

03.10.2022

19:14

0

Zimi muškarcima raste i želja za nežnošću, romantikom i prisnošću

Muškarci zimi češće žele seks, ali i ove aktivnosti: Istraživanje dalo neočekivane rezultate
Ljubav - Copyright Pexels

Stižu nam sve hladniji dani, a samim tim i velike šanse za pojačane seksualne aktivnosti. Makar tako istraživanje kaže. Precizno, muškarci su ti koji zimi imaju veću potrebu za seksom, rezultat je ankete koja je sprovedena pomoću jedne aplikacije za "onlajn dejting".

Zimi muškarcima raste i želja za nežnošću, romantikom i prisnošću.

Na uzorku od 1.000 muškaraca, svaki peti je odgovorio da bi, tokom zime, vreme radije provodio i s partnerkom za koju "nije toliko zagrejan", nego sam. Pokretači ankete su odgovor zašto je to tako potražili kod psihološkinje za bračne probleme i probleme u vezama dr Rejčel Susman.

Profimedia
 

- Koliko god su leti muškarci uzbuđeni oko činjenice da su slobodni, i u to vreme obično izbegavaju emotivne veze da bi mogli da rade šta i kada žele, toliko im je zimi neprihvatljiva emocionalna i seksualna praznina, uglavnom jer se, baš kao i žene, tada osećaju usamljeno - objasnila je Susman.

- Ipak, ostalo je pitanje pojačane potrebe za seksom, s obzirom na to da su se većinom izjasnili da im je zimi seks važniji. A razlog zašto su momci više napaljeni zimi je vrlo banalan - tvrdi Susman.

Njeno objašnjenje je da, za razliku od letnih meseci kada se devojke oskudnije oblače i pokazuju većinu svog tela, zima muškarcima zagolica maštu, jer, kaže Susman, nije onako kako mnogi veruju, da tipove uvek uzbuđuje golotinja.

Pexels
 

- Štaviše, zimi je mašta muškarcima na višem nivou jer im je potrebna da bi uopšte mogli da dočaraju šta se krije iza svih tih slojeva odeće na ženi - ističe Susman.

Zbog toga neke žene neće znati da li muškarac misli ozbiljno dok zimu provodi s njima ili mu je žena samo "emotivni i seksualni paketić u hladnim danima" koji će odbaciti s prvim zracima prolećnog sunca.

Profimedia
 

Susman je i to komentarisala: 

- Ako izlazite na uobičajene sastanke, zabavljate se solo i u društvu, a niste tokom cele sezone na vašem ili njegovom kauču, verovatno imate šanse da nastavite druženje i na proleće, pa i kasnije kad se i druge devojke razgolite po jakim vrućinama. -

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike