Žena kreirala 20 lažnih Instagram profila kako bi svog bivšeg momka optužila da je proganja

25.01.2022

12:41

0

Kada je dobila poruku „Dobićeš oštricu u grudi!“, žena je otišla u policiju....

Žena kreirala 20 lažnih Instagram profila kako bi svog bivšeg momka optužila da je proganja
pexels-andrea-piacquadio-920382 - Copyright Pexels

Dvadesetogodišnja Britanka uveravala je ljude kako poruke dolaze od njenog bivšeg koji je uhodi. Međutim, kako se kasnije ispostavilo ko je ženi slao preteće poruke, a to nije bio njen bivši momak.

Dvadesetogodišnja Britanka smislila je pomno razrađen plan kako bi njen bivši dečko delovao što sumnjivije.

Registrovala je oko 17 lažnih Instagram profila i potrudila se da izgleda da svi ti profili pripadaju njenom bivšem dečku. S tih istih računa je potom sama sebi napisala bezbroj pretnji i „odvratnih“ poruka, navodi The Sun. Između ostalog, napisala je: „Dobićeš prokletu oštricu u grudi.“

Takve poruke je sebi slala pet meseci, pričala je mami o svom opasnom bivšem i na kraju ga prijavila policiji. S navodnim dokazima u džepu, nadležnima je jasno dala do znanja kako je bivši dečko uhodi nakon dvogodišnje veze i da je nasilan.

Pexels
 

Policiji je dala desetak izjava u kojima je opisala kako joj je bivši dečko navodno pretio, pratio je i čak potajno snimao.

Mladić ima ozbiljne posledice

Izjave su imale ogromne posledice po mladića. Policija ga je uhapsila šest puta. Slika opasnog stalkera koštala ga je posla. Osim toga, morao je da poštuje policijski čas, tokom kojeg je morao da bude kod kuće dvanaest sati dnevno; elektronska nanogvica kontrolisala je svaki njegov korak. Na kraju je proveo 81 sat u zatvoru.

Sve to je uzrokovalo značajne psihičke posledice za mladića. Naime, kako prenose britanski mediji, muškarac od tada pati od napada panike, suicidalan je i uzima antidepresive. „Kad mi je bilo najgore, osećao sam se kao da nisam vredan življenja i mislio sam da bi mi bilo bolje da sam mrtav“, rekao je muškarac u izjavi.

Pexels
 
Deset meseci zatvora zbog lažnih Instagram profila

Akcija nije imala nikakvih posledica za mladu ženu – barem ne do sada. Nakon što je muškarac u više navrata protestovao da je nevin i uveravao kako nikada nije kreirao te profile, istražitelji su malo pomnije proučili slučaj i otkrili da iza profila stoji sama žena. Naime, kreirala je 17 lažnih profila sa svojom e-mailom. Otkrila ju je i IP adresa.

Ova 20-godišnjakinja je potom uhapšena i osuđena na deset meseci zatvora. Uz to, dobila je desetogodišnju zabranu kontakta s bivšim.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: The Sun

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike