Ako nećete rat u kući, konsultujte se sa fengšuijem pri izboru boje za kuhinju

17.09.2020

04:29 >> 08:36

0

Evo koje boje treba da birate za bolji protok energije

Ako nećete rat u kući, konsultujte se sa fengšuijem pri izboru boje za kuhinju
Copyright Pixabay

Već godinama je reč feng šui prisutna u našim životima. Postoje ljudi koji su cele kuće sazidali konsultujući feng-šui stručnjake, a ipak, većina je onih koji na zidove, prozore i druge delove stana ne mogu da utiču. Ipak, uvek možete izabrati boju za kuhinju, a feng šui i ovde daje svoju reč.

Prema feng šuiju najbolji izbor boja definisan je prema njihovoj lokaciji u kuhinji. Lokacija je odlučena takozvanom baguom, ili feng šui energetskom mapom.

Predstavljamo vam veoma prost feng šui vodič najboljih boja za kuhinju.

Kuhinja na južnoj strani

Ovo je jedna od najpovoljnijih kuhinjskih strana prema ovoj drevnoj filozofiji, jer savršeno sarađuje sa njenim vatrenim elementima energije. Ukoliko je vaša kuhinja okrenuta ka jugu, možete se opredeliti za širok spektar boja, od svetlo crvenih do intenzivno žutih ili sunčano narandžastih nijansi.

Jugozapadna strana

Ukoliko se vaša kuhinja nalazi na jugozapadnoj strani vi ste veoma srećni. Vatreni elementi predstavljaju prave jaslice zemljanim energijama bague na ovoj strani sveta, na kojoj se nalaze ljubav i brak. Ovde takođe možete pokušati sa bilo kojom bojom po želji, od svetlo crvenih, preko žutih do narandžastih i ljubičastih, pa čak i roze nijansi.

Kuhinje smeštene na zapadnoj strani

Kuhinja smeštena na zapadu zahteva određenu pažnju i negu, jer vatreni elementi prostora za kuvanje mogu oslabiti energije metala ovog bagua prostora. Izbegnite unošenje previše vatrenih elemenata, odnosno njihovih boja, kao što je crvena zidna i fokusirajte se na jake zemljane elemente dekora.

Kuhinje na severozapadnoj strani

Severozapadna strana sveta zahteva identičan tretman kao i kuhinje smeštene na zapadu, jer obe lokacije dele identičan feng šui element – metal. Ovde primenite tople zemljane boje kao i veoma hrskave bele i čiste sive nijanse.

Severna strana sveta

Ako posedujete kuhinju na severnoj strani, morate žonglirati sa finom umetnošću feng šui boja i njihovim balansiranjem, kako biste održali vodene elemente ove strane pothranjene dobrom energijom, pružajući im najbolje tonove i dekor koji ih prati u plavim, crnim, sivim i belim, dok istovremeno možete održavati energiju vatre zdravom i jakom.

Kuhinje na severoistočnoj strani

Kuhinje na severoistočnoj strani sveta dozvoljavaju rad sa istom lakoćom kao i one na sevetozapadnoj strani iz razloga što obe dele identične zemljane elemente. S tim u vezi, osetite se slobodnim da iskoristite koliko god vatrenih boja želite, od jarko crvenih do slatko žutih i, naravno, unesite zemljane elemente dekora i boje istog.

Istočna strana sveta

Kuhinje smeštene na istočnoj strani sveta zahtevaju malo više brige i pažnje od ostalih, iz razloga što vatreni i metalni elementi boja mogu oštetiti energiju drveta ove bagua zone. Zbog toga, izbegavajte vatrene elemente i dekorativne predmete i umesto njih se fokusirajte na zemljane feng šui elemente.

Kuhinje na jugoistočnoj strani sveta

Kuhinjski prostor smešten na jugoistočnoj strani zahteva identičnu pažnju kao i one na istočnoj jer dele identičan element – drvo. S toga, dodajte koliko god drvenih elemenata dekora i boja da želite, unesite dodire svetlo plave i izbegnite previše crvenih akcenata ili predominantno belih nijansi u kuhinji postavljenoj na ovoj strani sveta.

Kuhinje u centru

Centralne kuhinjske površine zahtevaju identičnu feng šui energiju kao i kuhinje na jugozapadnoj ili severoistočnoj strani, jer sve dele identične zemljane elemente. Vatra je veoma dobar zemljani element, tako da je veoma lako kreirati dobar feng šui ukoliko posedujete kuhinju smeštenu u centralnoj zoni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Enterijer.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike