Produžite mu život: Tajni sastojak u vodi za zalivanje omogućiće da vaše božićno drvo ne uvene do kraja praznika

28.12.2021

09:51

0

Šećer osigurava biljkama hranu

Produžite mu život: Tajni sastojak u vodi za zalivanje omogućiće da vaše božićno drvo ne uvene do kraja praznika
Božićna zvezda - Copyright Pixabay

Kada pričamo o prazničnoj atmosferi, njen nezaobilazni deo je božićno drvce.

Mnogi ga znate i kao božićnu zvezdu.

A čak i da ne znate o čemu pričamo, verujemo da ćete odmah shvatiti čim budete ugledali predivne, ogromne crvene cvetove.

Da, božićno drvce je zvezda svih praznika.

Međutim, verovatno već iz iskustva znate da ni najmanje nije pametno držati ga u toplom, jer u takvom prostoru počne da vene i da se suši, a onda se iglice raspadaju po stanu.

Stručnjaci iz "Hanleys Garden Centra" i "Christmas Shopa", u Korku, u Irskoj, kažu da je jedan od preduslova da drvce ostane dugo sveže taj da ga zalivate i da vodite računa o tome da bude dovoljno vede u posudi. Tačnije, potrebno je da svakog dana ispod drvceta bude oko dva centimetra vode.

To, međutim, nije sve. Vaše drvce može da poživi zahvaljujući još jednom sastojku. Da stvar bude bolja, taj sastojak mnogi već imaju kod kuće. A to rešenje je "7Up!".

Pixabay
 

Izgleda da je gazirano piće od limuna i limete ključno za dobru hidrataciju božićnog drvceta, s tim da ga treba pomešati sa vodom. Pomešajte u bočici običnu vodu i "7Up!", tako da sipate tri četvrtine vode i jednu četvrtinu soka, a zatim tom mešavinom zalivajte drvce na svakih nekoliko dana.

Stvar je u tome da šećer biljkama osigurava hranu, a sa druge strane se pretpostavlja da prirodna aroma limuna i limete može da deluje kao konzervans koji će sprečiti razvoj bakterija koje mogu da dovedu do propadanja biljke.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike