Recept dana: Baklava sa kokosom - odličan izbor za slavu

08.11.2021 | 07:08

Za promenu, umesto sa orasima napravite sočnu baklavu sa kokosom

Copyright Printscreen/YouTube, Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

Baklava je tradicionalna poslastica koja je nezaobilazna na zimskim slavama. Može se praviti sa orasima, keksom, makom, šljivama, a sada i sa kokosom. Kombinacija je bezbroj, ali je ukus jednako savršen koju god da odaberete.

Takođe, možete je praviti u posnoj i mrsnoj varijanti.

Sastojci:

  • kore za pitu
  • 3 jaja
  • 1 šolja (šolja od 200ml) šećera
  • 1 šolja ulja
  • 1,5 šolja jogurta
  • 1 kesica prašaka za pecivo
  • 200 g kokosovog brašna

Preliv:

  • 800 ml vode
  • 600 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećer

Priprema:

Skuvati preliv kako bi se malo ohladio.

Umutiti jaja i šećer žicom, dodati ulje, jogurt, kokosovo brašno, prašak za pecivo, sve sjediniti.

Stavite jednu koru, premazati sa nekoliko kašika fila, stavite drugu koru i premazati je filom, staviti i treću premazati i urolati.

Ređati u pleh, premazan uljem. I tako sa ostalim korama dok se ne potroše i peći na 200 stepeni dok ne porumeni.

Toplu baklavu preliti prohlađenim sirupom.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2021/10/01/64c4e9aeb45738d81958cb9a/uhd/64c4e9aeb45738d81958cb9a.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9aeb45738d81958cb9a",poster:"https://video.24sedam.rs/storage/images/1589-689-thumb-thumb-thumb.png",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Stvar ukusa