Recept dana: Čizkejk od jagoda bez pečenja, brzinska poslastica i osveženje
20.05.2021 | 06:08 >> 13:41
Ova torta može biti i potpuno dijetalna
Jednostavna i brza torta sa kremom od sira i jagoda idealna je za toplije dane i sezonu omiljenog crvenog voća.
Biskvit zamenite keksom, a krem jednostavnom mešavinom krem sira i jagoda. Kombinujte dve komponente, ohladite i obradujte baš svakog ko će probati ovu tortu.
Umesto da ih iseckate, jagode možete pasirati u pire i dodati krem siru, a umesto šećera možete koristiti i med ili agavin sirup. Gotov kolač takođe možete da prelijete voćnim sosom. Jednostavno skuvajte voće sa šećerom i malo vode, kada je dovoljno gusto, sklonite sa ringle i pospite gotov kolač. I to je to, vreme je za slatko uživanje!
Sastojci:
- 250 g keksa
- 125 g putera
- 500 g kajmaka ili svežeg kravljeg sira
- 250 ml šlaga
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica limunove korice
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 500 g jagoda
Priprema:
1. Iseckajte keks i pomešajte ih sa rastopljenim maslacem.
2. Smesu utisnite prstima u kalup za torte, sa pokretnim obručem, prečnika 24 cm i držite u frižideru dok pripremate krem.
3. Ocedite svež sir i pomešajte sa šećerom u prahu, koricom limuna i aromom vanile. U drugoj posudi umutite šlag i pomešajte sa krem sirom. Krem ravnomerno rasporedite po podlozi od keksa.
4. Usitnite jagode i stavite ih u krem, te ga nežno promešajte.
5. Krem namažite na podlogu i ukrasite ostatkom jagoda.
6. Stavite u frižider najmanje sat vremena pre služenja.
Bon appetit!
možete i ovo da spremite