Recept dana: Čizkejk od jagoda bez pečenja, brzinska poslastica i osveženje

20.05.2021 | 06:08 >> 13:41

Autor: Z. A.

Ova torta može biti i potpuno dijetalna

Copyright Profimedia

Jednostavna i brza torta sa kremom od sira i jagoda idealna je za toplije dane i sezonu omiljenog crvenog voća.
Biskvit zamenite keksom, a krem jednostavnom mešavinom krem sira i jagoda. Kombinujte dve komponente, ohladite i obradujte baš svakog ko će probati ovu tortu.

Umesto da ih iseckate, jagode možete pasirati u pire i dodati krem siru, a umesto šećera možete koristiti i med ili agavin sirup. Gotov kolač takođe možete da prelijete voćnim sosom. Jednostavno skuvajte voće sa šećerom i malo vode, kada je dovoljno gusto, sklonite sa ringle i pospite gotov kolač. I to je to, vreme je za slatko uživanje!

Sastojci:

  • 250 g keksa
  • 125 g putera
  • 500 g kajmaka ili svežeg kravljeg sira
  • 250 ml šlaga
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kašičica limunove korice
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 500 g jagoda

Priprema:

1. Iseckajte keks i pomešajte ih sa rastopljenim maslacem.

2. Smesu utisnite prstima u kalup za torte, sa pokretnim obručem, prečnika 24 cm i držite u frižideru dok pripremate krem.

3. Ocedite svež sir i ​​pomešajte sa šećerom u prahu, koricom limuna i aromom vanile. U drugoj posudi umutite šlag i pomešajte sa krem sirom. Krem ravnomerno rasporedite po podlozi od keksa.

4. Usitnite jagode i stavite ih u krem, te ga nežno promešajte.

5. Krem namažite na podlogu i ukrasite ostatkom jagoda.

6. Stavite u frižider najmanje sat vremena pre služenja.

Bon appetit!

možete i ovo da spremite

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: miss7.24sata.hr