Recept dana: Palačinke s belom čokoladom i kokosom posute crvenim bobicama
25.05.2021 | 06:08 >> 14:36
E ovo je bela uživancija
Ljubitelji palačinki i oni koji vole kokos unapred znaju da ovaj recept za vredi isprobati.
Smesa je obogaćena kokosovim brašnom, a fil od bele čokolade, voće koje kisi, dovoljno za vrhunski beli hedonizam.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 50 g otopljenog maslaca
- 200 g oštrog brašna
- 50 g kokosova brašna
- 2 velike kašike šećera
- prstohvat soli
- 350 ml mleka
- 100 ml mineralne vode
Za filovanje
- beli mlečni ili čokoladni namaz
- topljena bijela čokolada
- kokosovo brašno
- kokos kuglice
Po želji
- smrvljeni keks
- voće iz kompota
- rendana tamna čokolada
- sladoled
Priprema
1. Pomešajte oštro i kokosovo brašno. U zasebnoj posudi mutite jaja, šećer, so dok ne dobijete penastu smesu. Dodajte otopljeni maslac i promešajte. Ubacite polovinu tečnih sastojaka (mleko i voda), promešajte i dodajte polovinu mešavine brašna.
2. Lagano mutite dok ne razbijete eventualne grudvice. Zatim dodajte drugu polovinu tečnih i suvih sastojaka. Stavite smesu u frižider od 30 minuta do sat vremena da odstoji. Nakon toga klasično ispecite palačinke.
3. Filovanje gotovih palačinki vrlo je jednostavno. Prvo palačinku premažite namazom i pospite s malo kokosa, pa urolajte ili savijte u trougao ili rolnicu, zavisno od toga kako volite.
4. Punjenu palačinku išarajte topljenom belom čokoladom, dodatno pospite s malo kokosa i ukrasite kupovnim kokos-kuglicama.
5. Po želji dodatno možete ukrasiti mrvljenim keksom. Ako volite kombinaciju bele i tamne čokolade, pospite palačinku i s malo rendane tamne čokolade. Kokos se odlično slaže s kiselkastim voćem pa palačinku možete ukrasiti i voćem iz kompota poput višanja ili pak s malo bobičastog voća. Možete ih i poslužiti uz kuglu omiljenog sladoleda.
Bon appetit!
možete da pripremite i ovo