Završen festival u Puli: Posebno priznanje za „Južni vetar 2“

24.07.2021

11:23 >> 11:25

0

Autor: Dejan Ćirić

U ime ekipe filma publiku je pozdravila producentkinja Tatjana Žeželj Gojković

Završen festival u Puli: Posebno priznanje za „Južni vetar 2“
Copyright Miloš Biković na premijeri filma "Južni vetar 2" u Puli Promo/Nemanja Miščević

Film “Plavi cvijet” reditelja Zrinka Ogreste dobitnik je Velike Zlatne arene za najbolji film 68. Pulskog filmskog festivala, koji je sinoć završen u čuvenoj Areni dodelom nagrada.

Film “Murina” rediteljke Antaonete Alamat Kusijanović osvojio je nagradu publike Zlatna vrata Pule, dok je Zlatna arena za najbolji film u Međunarodnom programu, kao i nagrada publike u toj selekciji, pripala filmu “Nigde posebno” reditelja Uberta Pazolinija.

Hrvatski audiovizuelni centar je u okviru Međunarodnog programa dodelio posebno priznanje ekipi filma “Južni vetar 2: Ubrzanje“, koji je premijerno prikazan na ovom festivala, a u ime ekipe filma publiku je pozdravila producentkinja Tatjana Žeželj Gojković, piše RTS.

Zlatna arena za najbolju glavnu mušku ulogu dodeljena je Reneu Bitorajcu za ulogu Dinka u filmu “A bili smo vam dobri” reditelja Branka Šmita, a Zlatna arena za najbolju glavnu žensku ulogu pripala je Vanji Ćirić za ulogu Mirjane u pomenutom “Plavom cvijetu”.

Ogresta je osvojio i Zlatnu arenu za najbolju režiju, dok je Zlatna arena za najbolji scenario dodeljena Sandri Antolić, Ognjenu Sviličiću i Branku Šmitu za “A bili smo vam dobri”.

Pročitajte još

Nagrada “Breza” za najboljeg debitanta pripala je scenariskinji i rediteljki filma “Murina”. Podsetimo, Antoaneti Alamat Kusijanović pripala je i nagrada za najbolji debitantski film na ovogodišnjem festivalu u Kanu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike