Milan Mladenović u filmu "Plaža večnog vetra" na malim ekranima u Srbiji i regionu

04.11.2020

12:02 >> 10:26

0

U pitanju je desetominutni dokumentarac nastao od privatnog arhivskog materijala snimljenog tokom njegovog boravka u Brazilu kod Mitra Subotića Sube, a narativ

Milan Mladenović u filmu "Plaža večnog vetra" na malim ekranima u Srbiji i regionu
Copyright Promo / Zadužbina Milan Mladenović

Zadužbina Milana Mladenovića najavila je danas da će 5. novembra čitav region postati “Plaža večnog vetra” jer će biti prikazan dokumentarni film “Praia do ventu eternu” u režiji Đorđa Marjanovića, koji je, inače, premijerno predstavljen na ovogodišnjoj dodeli nagrade “Milan Mladenović”.

U pitanju je desetominutni dokumentarac nastao od vrednog privatnog arhivskog materijala snimljenog tokom boravka Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube u Brazilu početkom 1994. godine. Film nosi naziv „Plaža večnog vetra“, po prvoj pesmi sa albuma „Angels breath“, koji je nedavno „Jugoton Croatia records“ objavio u reizdanju. Narativ je sačinjen od tekstova iz Milanovog dnevnika koji je vodio dok je boravio tamo, a za potrebe dokumentarca čitao ih je Svetozar Cvetković.

– Bio je 31. decembar 1993. godine. Ponta do Muta, pijani Bajanosi pevaju u pet po podne, sunce prži, vetrić ćarlija, deca se dovikuju, bubnjevi udaraju, šušte krošnje kolosalnih palmi, mi ležimo u sobama, poludremamo, poluspavamo, pa šetnja preko plaža kilometrima vrelim, mirisnim, spremnim da te zagrle, da odbaciš ego. Pustite me da utonem, da nestanem, da budem deo. Ne verujem više u sebe, verujem u sve – pisao je tada Mladenović, a čita Cvetković.

Promo / Zadužbina Milan Mladenović

U četvrtak će “Praia do ventu eternu” biti prikazan u Srbiji na RTS 3 u 21.55, zatim u Bosni i Hercegovini na ATV Banjaluka u 17.20, te na TV Sarajevo u 17.40. U Crnoj Gori će biti na programu Prve TV u 20.10 i 23.30, a u Hrvatskoj na CMC TV u 19.15 i Jugotonu u 19.15. Takođe, biće dostupan i na jutjub-kanalu Zadužbine Milana Mladenovića u 20 časova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike