Uživo iz BDP: Biković će igrati za ceo svet

24.12.2020

17:19 >> 08:28

0

Izvođenje Kad su cvetale tikve biće premijerno direktno prenošenje jedne predstave preko interneta u Srbiji

Uživo iz BDP: Biković će igrati za ceo svet
Copyright Tanjug / Zoran Žestić

Izvođenje predstave “Kad su cvetale tikve” nastale po delu Dragoslava Mihailovića u režiji Bobana Skerlića na sceni Beogradskog dramskog pozorišta biće prenošeno uživo preko interneta 24. decembra od 18 sati.

Biće to premijerno prenošenje izvođenja jedne predstave preko interneta u Srbiji, a pozorišni hit za koji je uvek tražena karta više na ovaj specifičan način biće dostupan milionskoj publici širom sveta.

Prevod dijaloga glumaca biće titlovan na engleski i ruski jezik, a kupovina ulaznica, tačnije pristupa praćenju prenosa, je organizovana online.

Miloš Biković, koji tumači glavnu ulogu, je za Tanjug kazao da je izuzetno zadovoljan idejom da bude prenošena predstava koja ga je formirala kao glumca.

Tanjug / Zoran Žestić

– Predstavu igramo već sedam godina i svaki put pronalazim nove slojeve značenja i otkrivam koliko je Dragoslav Mihailović veliki pisac. Kako se godinama razvija moja percepcija te predstave, tako mi se čini da se menja moj pogled na svet – kazao je Biković.

Prenos predstave se realizuje u saradnji Beogradskog dramskog pozorišta, Arhangel studija, Bokserskog saveza Srbije, Federacije boksa Rusije i tickets.rs, kao svojevrsna najava Svetskog prvenstva u boksu koje će sledeće godine biti održano u Beogradu.

Pročitajte još

Boks je jedna od dominantnih tema predstave, jer je glavni lik Ljuba Vrapče, kojeg tumači Miloš Biković – bokser.

ATAImages / Antonio Ahel

Tim povodom, glumac je danas uručio stipendije Bokserskog saveza Sari Ćirković i Veljku Gligoriću u Beogradskom dramskom pozorištu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike