U znak sećanja na Branka Miljkovića njegova porodica otvorila konkurs za najlepšu pesmu

16.02.2021

14:30 >> 17:26

0

Autor: Dejan Ćirić

U uži izbor ulazi 27 pesama koliko je godina princ poezije imao kada je tragično preminuo

U znak sećanja na Branka Miljkovića njegova porodica otvorila konkurs za najlepšu pesmu
Copyright Printscreen/Youtube

Konkurs za najlepšu pesmu inspirisanu delom Branka Miljkovića pod nazivom „Brankova pohvala svetu“ otvoren je do 10. marta, saopštila je porodica čuvenog pesnika.

Povodom šezdesetogodišnjice pesnikove smrti i pedesetogodišnjice nagrade “Branko Miljković” za najbolju zbirku pesama, pored konkursa, pokrenut je i sajt posvećen Miljkovićevom životu i delu, stoji u saopštenju porodice.

Branko_Miljković_wikimedia

Cilj sajta jeste da se posetiocima omogući upoznavanje s pesnikovom biografijom, pruži na uvid raznolika dokumentacija, kao i njegov književni opus, koji će na ovaj način najširoj javnosti postati dostupan u celosti.

Na sajtu je otvoren i konkurs za najlepšu pesmu inspirisanu Miljkovićevim delom pod nazivom “Brankova pohvala svetu”, koji će trajati do 10. marta. Pokrovitelj konkursa je Niški kulturni centar, koji tradicionalno organizuje dodelu nagrade “Branko Miljković” za najbolju zbirku pesama. Svi zainteresovani mogu da se prijave na konkurs preko ovog sajta, a pravo na učešće imaju sa po jednom pesmom.

Printscreen/Youtube

Predviđeno je da posetioci sajta glasaju za pet pesama čime će se formirati uži izbor od 27 pesama, a tri najbolje izabraće stručni žiri koji čine Dragan Hamović, Vojislav Karanović i Goran Stanković.

Niški kulturni centar je autorima tri najbolje pesme obezbedio nagrade, a pobednici će biti poznati 21. marta na Svetski dan poezije.

Pročitajte još

Branko Miljković, pesnik, esejista i prevodilac rođen je 1934. godine u Nišu. Za života objavio je pet knjiga poezije, a za jednu od njih “Vatra i ništa” ovenčan je 1960. godine Oktobarskom nagradom grada Beograda. Tragično je okončao život 12. marta 1961. u 27. godini života.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike