Tužni poslednji čin na sceni Ateljea 212: Održana komemoracija u čast Feđe Stojanovića (FOTO)

08.05.2021

11:17 >> 14:06

0

Autor: Dejan Ćirić

Kremacija će biti obavljena u 14 časova na Novom groblju u Beogradu

Tužni poslednji čin na sceni Ateljea 212: Održana komemoracija u čast Feđe Stojanovića (FOTO)
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Feđa Stojanović, naš poznati pozorišni, televizijski i filmski glumac, prvak Ateljea 212 preminuo je 5. maja, posle teške bolesti, u 73. godini života.

Danas je u Ateljeu 212 održana komemoracija u čast velikog umetnika, dok će kremacija biti obavljena u 14 časova na Novom groblju u Beogradu. Uz članove porodice, brojni umetnici su se okupili da odaju počast dragom kolegi. Među prisutnima su bili Gorica Popović, Gordan Kičić, Milan Caci Mihailović, Branko Cvejić, Dara Džokić, Svetislav Bule Goncić, Branka Petrić, Jelena Gavrilović i mnogi drugi.

Antonio Ahel/ATAImages

Antonio Ahel/ATAImages

Antonio Ahel/ATAImages

Nakon minuta ćutanja, prisutnima se obratio glumac Erol Kadić koji je između ostalog rekao: “Bez njega nisam mogao da zamislim svoje podele. Nikada neću zaboraviti kako smo se fantastično svađali”.

“Vidimo se Feđice, obećavam ti”, rekao je Miša Vukobratović.

“Ne mogu od Feđe da se opraštam, jer da mogu – ovo bi bile samo neke dasketine na kojima stojimo. U to ne verujem. On ostaje u mirisu pozorišta, u mirisu Ateljea 212 – rekla je Milica Kralj, a Bane Trifunović je pročitao govor Mire Banjac koja je između ostalog napisala: “Hvala ti što si nas pustio u svoje društvo, da bismo se i mi osećali moćnima. Hvala ti za podršku i sve što si učinio za nas. Volimo te.”

“To je čovek koji je uticao na formiranje naših ličnosti, nesebično je radio sa mladim ljudima, a to je veoma važno. Ostavio je traga, radio je u poznim godinama, uvek je imao razumevanje i zrelost”, rekao je Bule Goncić.

Antonio Ahel/ATAImages

Antonio Ahel/ATAImages

Na kraju komemoracije je emitovan snimak na kom Feđa peva, što je njegove kolege rasplakalo, a zatim je usledio i poslednji aplauz.

Feđa Stojanović će ostati upamćen po velikom broju uloga koje je ostvario u Ateljeu 212, Zvezdara teatru, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Teatru Madlenianum, Malom pozorištu “Duško Radović”, Pozorištu “Boško Buha”, ali i po ulogama u mnogobrojnim televizijskim serijama i filmovima. Samo neki od filmova u kojima je glumio su: “Tamo i ovde”, “Ljubav i drugi zločini”, “Čarlston za Ognjenku”, “Flert”, “San zimske noći”,  “Mala noćna muzika”, “T.T. Sindrom”, “Kupi mi Eliota”, “Lepa sela, lepo gore”, “Višnja na Tašmajdanu”…

Antonio Ahel/ATAImages

Antonio Ahel/ATAImages

Pamtićemo ga i po serijama “Istine i laži”, “Žigosani u reketu”, “Vojna akademija”, “Montevideo, bog te video”, “Ulica lipa”, “Selo gori, a baba se češlja”, “Moj rođak sa sela”, “Bela lađa”, “Košarkaši”, “Stižu dolari”, “Porodično blago”, “Srećni ljudi”, “Bolji život”, “Šešir profesora Koste Vujića”…

Pročitajte još

Tokom karijere osvojio je mnogo velikih priznanja: Nagrada „Strahinja Petrović“ FDU Beograd, Nagrada „Tanhofer“ FDU Beograd, Povelja za izuzetnu ulogu na Filmskim susretima u Nišu 2002. godine…

Poslednju ulogu u Ateljeu 212 je ostvario u predstavi “Dabogda te majka rodila”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike