Suze, strah i oslobađanje: Kika se "pokvarila" u holivudskom spotu (FOTO+VIDEO)

22.05.2021

12:10 >> 19:36

0

Autor: Dejan Ćirić

Pesma se odnosi na trenutak u životu pevačice i glumice kad je shvatila da nije srećna, da se boji osude, da nema samopouzdanja, da je puna straha i da nije

Suze, strah i oslobađanje: Kika se "pokvarila" u holivudskom spotu (FOTO+VIDEO)
Copyright Promo/Ana Miladinović

Alt pop pevačica Kristina Kika Jovanović svoj predstojeći album „Na ivici mogućnosti“ najavila je danas prvim singlom „Pokvarila“, kog prati vizuelno izuzetno upečatljiv spot prožet estetikom zlatnih godina Holivuda.

– Tada je u svetu ideal ženske lepote bila lutka koju su svi voleli da gledaju, ali niko nije želeo da je upozna. Kroz istoriju kinematografije žene su služile za divljenje, ali bez puno karaktera, kvalitetnih uloga, stavova i mišljenja. Mi smo taj lik ‘idealne’ žene pokvarili, skinuli slojeve koji je guše i oslobodili iz nje običnu devojčicu, koja je i posebna, srećna i puna mana, koja ne može da izdrži kalup i sakrivanje. Uspeva da prodiše i da se oslobodi sama svojih okova. Nadam se da ću i ja, kao i ona, uspeti u tome, i malim ali sigurnim korakom se bližim tom cilju – kaže Kika.

Promo/Ana Miladinović

Spot je realizovala ženska ekipa: za režiju, snimanje i montažu bila je zadužena Ana Miladinović, frizuru je radila Dušica Dramićanin, kostim Elena Nikolajevna, a šminku Svetlana Sremčević.

U spotu se pojavljuje i glumi samo Kika, inače poznata po ulogama u filmovima: “Reži” (2019), za koji je dobila nagradu na Evolution Mallorca international film festival-u , “Mač osvete” (2015), “Do kraja smrti” (2019) i serijama “Prava žena” (2018), “Istine i laži” (2018), “Dva brata protiv Hipokrata” (2018), “Igra sudbine” (2020) , “Jedini izlaz” (2021).

Promo/Ana Miladinović

– U toku jednog dana, kao i svi ljudi, menjam mnogo uloga: kao sestra, ćerka, profesionalac, fan, prijatelj…tako je i sa glumom i pevanjem. Često me pitaju da odaberem šta sam zapravo, ali u suštini sve sam to ja, i sve je to Kika. Kika je nadimak koji me prati kroz ceo život, karijeru i projekte koje radim. Imam tu sreću da sam sarađivala sa divnom ekipom na albumu ‘Na ivici mogućnosti’, koji je producirao moj brat Andreja Jovanović, a na kome su pored njega svirali i stvarali Matija Anđelković, Branko Spasić i moja malenkost – objašnjava Kika.

Pesma „Pokvarila“ odnosi se na trenutak u Kikinom životu kad je shvatila da nije srećna, da se boji osude, da nema samopouzdanja, da je puna straha i da nije sama sebi prijatelj.

Promo/Ana Miladinović

– „Pokvarila“ sam se je pesma koja je tekstualno nastala i pre nego što sam shvatila da sam se “pokvarila”. Sada ima lekovit uticaj na mene, jer kada je izvodimo, kada je slušam, podseća me na to gde sam bila i zašto, i kako mogu to da prebrodim, kada osetim da mi se prikrada taj osećaj – da sam se pokvarila – ističe Jovanovićeva.

Promo/Ana Miladinović

O albumu „Na ivici mogućnosti“, koji će objaviti promoterska kuća Long Play, Kika kaže da je svakako drugačiji od onoga što se možda očekuje od nje.  Album se bavi nekim dubljim temama o kojima nije ranije pisala, jer do sad nije imala hrabrosti za takav poduhvat.

Pročitajte još

– Evo, i sada mi se znoje dlanovi od same pomisli da će neki nepoznati ljudi čuti moje intimne misli, ali teši me to što je muzika dobra i jaka pa će imati u čemu slušalac i da uživa – zaključuje Kika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike