Specijalno priznanje u Francuskoj za domaći film "Sve kako treba"

07.12.2020

11:23 >> 11:33

0

Ostvarenje je montirao i režirao Nikola Stojanović, a uloge igraju Jelena Stupljanin, Anita Ognjanović i Zlatan Vidović

Specijalno priznanje u Francuskoj za domaći film "Sve kako treba"
Copyright Promo / Sve kako treba

Film Nikole Stojanovića “Sve Kako Treba” osvojio je specijalno priznanje na 38. izdanju filmskog festivala “Tous Courts” u Francuskoj.

Pored nagrade na jednom od najznačajnijih festivala u toj zemlji, “Sve Kako Treba” se ove nedelje takmičio i na Zubrofka festivalu u Poljskoj.

Radnja filma prati Jovanu, samohranu majku koja želi da provede svoj rođendan sa ćerkom Sarom, ali njeni planovi su uništeni kada Sara pozove oca na rođendan.

Promo / Sve kako treba

Osvarenje je montirao i režirao Nikola Stojanović, autorka scenarija je Nađa Petrović, direktor fotografije Mladen Teofilović. Uloge igraju Jelena Stupljanin, Anita Ognjanović i Zlatan Vidović, dok je film nastao u produkciji Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu.

Promo / Sve kako treba

Nikola Stojanović, Nađa Petrović i Mladen Teofilović su zaslužni i za višestruko nagrađivane kratke filmove “Mi smo videli leto” i “Šerbet”. Šerbet je prošle godine osvojio Srce Sarajeva za najbolji studentski film, dok je “Mi smo videli leto” osvojio grand prix na prošlogodišnjem Martovkom festivalu.

Pročitajte još: Film naše rediteljke osvaja svet: “A sad se spušta veče” niže nagrade

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike