Publika vraća Gotjea na bis: Produžena izložba u Muzeju savremene umetnosti

10.02.2021

12:40

0

Autor: Dejan Ćirić

Usled velike zainteresovanosti posetilaca, postavka Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve Žan Pol Gotje trajaće do 1. marta

Publika vraća Gotjea na bis: Produžena izložba u Muzeju savremene umetnosti
Copyright Tanjug / Tara Radovanović

Za sve zaljubljene i one koji će se tek zaljubiti, ove nedelje baš na Dan zaljubljenih, 14. februara od 18 časova, istoričar mode Stefan Šarić je pripremio specijalno vođenje sa temom „Ljubav za sve: Svet različitosti Žan-Pol Gotjea“.

Tanjug / Tara Radovanović

– Od samog početka karijere, Žan Pol Gotje je narušavao norme – rodne, društvene, telesne, seksualne, religijske, pozivajući na pobunu protiv istih. Slaveći različitost svake vrste, Gotje se udaljio od standardizovanog rodno-kodiranog i neretko heternormativnog pristupa francuskoj visokoj modi priklanjajući se različitim istorijskim i savremenim kontra-kulturnim tendencijama baziranim na kvir identitetima – ukratko o temi kaže Šarić.

Profimedia

„Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve Žan Pol Gotje“ je evropska premijera ove izložbe, koja beogradskoj publici donosi 38 venčanica visoke mode kreiranih u periodu od 1990. do 2000. godine, od kojih čak osam ranije nisu bile deo postavke.

Pročitajte još

Muzej savremene umetnosti Beograd poštuje sve epidemiološke mere, i posete su organizovane u malim i strogo kontrolisanim grupama, budući da se ulaznice prodaju po vremenskim slotovima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike