Proslava 40 godina novog talasa: "Ona se budi" Šarla Akrobate u novom ruhu

19.11.2020

10:09 >> 12:33

0

Objavljivanje lyric videa biće realizovano u toku novembra, decembra i januara, sve do objave reizdanja kultnih albuma

Proslava 40 godina novog talasa: "Ona se budi" Šarla Akrobate u novom ruhu
Copyright Printscreen / Youtube Croatia Records

S početkom 2021. godine počinje i velika proslava 40 godina novog talasa, koja će prvenstveno biti obeležena s četiri luksuzna vinilna reizdanja kultnih novotalasnih albuma: Šarlo akrobata & Idoli & Električni orgazam – Paket aranžman, Šarlo akrobata – Bistriji ili tuplji čovek biva kad…, Električni orgazam – Električni orgazam i Haustor – Haustor, najavili su iz Jugoton Croatia Records-a.

Uz reizdanja, u pripremi su i brojni drugi propratni sadržaji poput boks seta 100 originalnih pesama “Novi talas/val”, a sledeće godine biće objavljena i kompilacija posvećena ženama u novom talasu.

Uz to, ekipa CroRec Digital-a krenula je sa velikom kampanjom izrade i objavljivanja “lyric” videa pesama koje su deo spomenutih vinilnih reizdanja. Kako se uspomena na novi val ponovo budi, kampanja je započela “lyric” videom za veliki hit Šarla akrobate “Ona se budi”. Objavljivanje videa realizovaće se tokom novembra, decembra i januara, sve do izlaska reizdanja.

Što se tiče samih vinilnih reizdanja, sadržaće retke fotografije, tekstove aktera novog talasa, arhivsku dokumentaciju Jugotona, odnosno Croatia Records-a, kao i remasterirane snimke s originalnih magnetofonskih traka koje je radio Goran Martinac u studiju Croatia Records-a.

Promo / Jugoton Croatia records

– Izdanja će se nalaziti u bogato opremljenom “gatefoldu” s knjižicom i kodovima za preuzimanje mp3 verzija pesama, dok će omoti biti restaurirani u saradnji s grafičkim dizajnerom Darkom Kujundžićem. Albumi će biti objavljeni na 180-gramskim vinilima, u različitim bojama – Paket aranžman na crvenom, Šarlo akrobata na belom, Električni orgazam na žutom i Haustor na crnom vinilu. Izlazak je planiran za kraj januara 2021. godine, a uskoro ćemo i otkriti sve ekskluzivne sadržaje pakovanja – poručuju iz Jugoton Croatia Records-a.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike