Priča o Bet Harmon i "Daminom gambitu" koja je zaludela svet stiže u domaće knjižare

14.02.2021

17:09 >> 20:16

0

Roman prati devojčicu koja kada je sa osam godina završila u sirotištu, činilo se da je predodređena za sudbinu sivu i bezličnu poput odeće koju je nosil

Priča o Bet Harmon i "Daminom gambitu" koja je zaludela svet stiže u domaće knjižare
Copyright Profimedia

Roman Voltera Tevisa “Damin gambit” od kada je objavljen prvi put 1983. godine ne prestaje da oduševaljava čitaoce, a nakon što je po njemu prošle godine napravljena istoimena serija koja je postala za kratko vreme jedna od najgledanijih, sada će biti objavljen i kod nas u knjižarama “Vulkan”.

Priča prati Bet Harmon koja kada je sa osam godina završila u sirotištu, činilo se da je predodređena za sudbinu sivu i bezličnu poput odeće koju je nosila. Sve dok ne odigra prvu partiju šaha. Njen genijalni talenat odmah je očigledan – dok igra, čula joj se izoštravaju, jasnije razmišlja, i prvi put oseća da ima kontrolu nad svojim životom. Bet postaje sve bolja, a glamurozni i uzbudljivi turniri pružaju joj nadu da je čeka drugačija budućnost na tabli sa šezdeset četiri polja u crno-belom svetu. Ali taj svet zamršen je kao i njeni potezi, i iako deluje mirno i uglađeno, krije vulkane strasti i opasnosti, i u njemu su dozvoljene najpodmuklije spletke.

Promo / Vulkan

Ulozi postaju sve veći i dolazi trenutak da se suoči sa najboljim igračem na svetu. Da li će iz te partije izaći kao pobednik, ili će zauvek ostati neugledno siroče koje je protraćilo život?

Pročitajte još

U njoj je ostala samo zamišljena šahovska tabla sa složenom i nerešenom pozicijom. Nije bilo zaista važno ko igra crnim figurama ni da li se stvarna tabla nalazi u Moskvi ili Njujorku, ili u podrumu sirotišta. Ova verna slika u njenoj glavi bila je njeno pravo kraljevstvo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike