„Partibrejkersi“ najavili veliki beogradski koncert: Tašmajdanska trilogija

05.08.2021

06:01 >> 07:55

0

Autor: Dejan Ćirić

Bend je na zvaničnoj Fejsbuk stranici postavio vizual svog prvog velikog koncerta u Beogradu od početka pandemije, na kome je slogan: Dobro došli

„Partibrejkersi“ najavili veliki beogradski koncert: Tašmajdanska trilogija
Copyright Partibrejkersi Tanjug / Nebojsa Raus

Rok bend „Partibrejkers“ najavio je da će održati veliki beogradski koncert 4. septembra u 21 sat na stadionu „Tašmajdan“.

Bendu pevača Zorana Kostića Caneta i gitariste Nebojše Antonijevića Antona biće ovo treći samostalni koncert na „Tašmajdanu“ u dosadašnjoj karijeri. Prvi put su nastupili 1996, a zatim dve decenije kasnije, 2016. godine, pod sloganom „Taš je naš“.

Prethodni veliki beogradski koncert „Brejkersa“ bio je 2019. godine u Hali sportova.

Partibrejkers Promo / Romana Slačala

Bend je na zvaničnoj Fejsbuk stranici postavio vizual svog prvog velikog koncerta u Beogradu od početka pandemije kovida 19, na kome je slogan: „Dobro došli“.

Inače, Kostićeva tadašnja grupa „Radnička kontrola“ svirala je pre četiri decenije, u septembru 1981. godine, na stadionu „Tašmajdan“, na dvodnevnoj smotri novotalasanih bendova ABRS. Nastup „Radničke kontrole“ bio je prekinut zbog Canetovog provociranja publike, a njegovo ponašanje je izazvalo i moralno-političke rasprave u novinama. Grupa se ubrzo raspala, a „Partibrejkersi“ su osnovani u avgustu 1982. godine.

Partibrejkersi Tanjug / Nebojsa Raus

Od sirovog i bučnog debija „Partibrejkersa“ (1985), sa pesama poput „Hiljadu godina“ , „Ulični hodač“ i „Ona živi na brdu“, preko sledeća dva albuma na kojima su zabeleženi „Put“, „Prsten“, „Kreni prema meni“ i „Ono što pokušavam sad“, „Partibrejkersi“ su se nametnuli kao jedno od najautentičnijih i najuticajnijih imena jugoslovenske i srpske rok scene.

Pročitajte još

Prepoznatljiv po Kostićevoj posebnoj boji glasa i načinu pevanja, njegovim stihovima ispunjenim uličnom i životnom mudrošću, kao i „nabudženom“ bluzičnom gitarom Antonijevića, bend je objavio albume „Kiselo i slatko“ (1994), „Ledeno doba“ (1997), „Gramzivost i pohlepa“ (2002), „Sloboda ili ništa“ (2007) i „Sirotinjsko carstvo“ (2015).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike