"Otkrovenje": Novi roman Dušana Ninića o nečemu što svi živimo

01.03.2021

16:31 >> 13:58

0

Autor: Dejan Ćirić

Knjiga govori o grupi prijatelja koji rade pri srpskom Ministarstvu odbrane, u odeljenju za praćenje veb sajtova

"Otkrovenje": Novi roman Dušana Ninića o nečemu što svi živimo
Copyright Printscreen/Youtube/nestonovo

Pisac Dušan Ninić objavio je u februaru svoj novi roman pod nazivom “Otkrovenje”. Roman predstavlja nastavak njegovog popularnog dela “Otkriće”, objavljenog 2003. godine, koje je sam Ninić svrstao u istorijsko-političko-naučno fantastični roman koji naučno popularizuje i otvoreno govori o specijalnim ratnim dejstvima, ali i novom svetskom poretku i svemu što uz njega ide.

U romanu „Otkriće“ jedna grupa naših vojnika i političkih stručnjaka pri specijalnom državnom odeljenju, putujući kroz sopstvene i tuđe reinkarnacije i boreći se sa bićima (bogovima), koji su nas stvorili, uveliko utiče na današnjicu i svet oko sebe. Roman „Otkrovenje“ prati istu grupu prijatelja koji rade pri srpskom Ministarstvu odbrane, u odeljenju za praćenje veb sajtova, ali čitalac uskoro otkriva da je to samo maska za vojno anti-terorističko odeljenje protiv specijalnih ratnih dejstava, kako stranih država, tako i vanzemaljaca.

Ninić je autor knjiga „Saznanje“ i „Spoznaja“ koje su objavljivane u nekoliko izdanja. U januaru 2012. godine objavio je zbirku pesama pod nazivom „O duhu i u duhu“, koja je ilustrovana njegovim crtežima.

Promo

O Ninićevim knjigama

Čitalac se pita da li je Ninić u svojim romanima izneo nešto tajno u čemu je i sam učestvovao, ili je samo vizionar svog vremena?

General major Svetozar Radišić daje jedan od mogućih odgovora na ovo pitanje:

– U vezi sa knjigama Dušana Ninića, jasne su samo četri stvari: Prvo, napisane su u obliku romana. Drugo, sadrže elemente koji zadiru u oblast kvantne fizike i uopšte najsavremenijih naučnih dostignuća. Treće, čitaocima ostavljaju utisak da nose u sebi strogo poverljive podatke. Četvrto, autor piše kao da postoji grupa ljudi koja raspolaže oružjem koje može da spasi svet i da je to oružje dostupno pravednicima.

Pročitajte još

Za knjige Dušana Ninića možemo sa sigurnošću tvrditi da su to romani ideje, a mogu se svrstati i u književno-umetnički smer koji obično nazivamo magijski realizam. U njegovim knjigama se elementi fantastike prepliću sa stvarnošću sa kojom se poistovećuju i tako prave skladnu celinu zasnovanu na objektivnom odnosu. Dalje, njegovi romani imaju i elemente sinkretizma, jer filozofiju i teologiju on skladno prepliće do takvog nivoa da su granice među njima gotovo neraspoznatljive.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike