Objavljen prvi rusko-srpski džez album

29.01.2021

12:01 >> 10:24

0

Autor: Dejan Ćirić

Ruski saksofonista Oleg Kireyev objavio je novo izdanje Jazz Classic

Objavljen prvi rusko-srpski džez album
Copyright Pixabay

Ovo je prvi džez projekat objavljen za srpsku muzičku kuću „Metropolis Music“ koji su zajednički snimili srpski džezeri i ruski muzičar. Od ponedeljka „Jazz Classic“ će biti dostupan za slušanje na Apple.Music, Spotify, Deezer, Youtube.Music, Yandex i drugim digitalnim platformama.

Tesna dugogodišnja saradnja sa srpskim muzičarima konačno je rezultirala prvim propisnim rusko-srpskim džez albumom. Na snimanju albuma učestvovali su pijanista Milovan Paunović, kontrabasista Branko Marković i bubnjar Uroš Stamenković. Džez kompozicije koje su predstavljene na albumu zvuče opušteno i lako.

Promo/Metropolis Music

– Nije potrebno biti ekspert da bi se slušao i voleo džez. Džez, kao i bilo koji pravac u umetnosti, životu, bilo kojoj delatnosti, u bilo čemu ima mnoštvo tonova, nijansi, boja i osobenosti. Volim da pišem i izvodim muziku za široki krug ljudi, za one koji odavno u materijalu traže nove utiske i one za koje je muzika prijatna i svakodnevna podloga, izvor za dizanje raspoloženja, stvaranja atmosfere. Postoje džez numere koje vas obuzimaju, plene i ne puštaju. Na novom albumu „Jazz Classic“ snimio sam osam „najzaraznijih“: „All of Me“, „Misty“, „Autumn Leaves“, „Take the A Train“ i druge – kaže Kireyev.

Pročitajte još

Oleg Kireyev je veoma poznat u svetskim džez krugovima, njegov album „The Meeting“, sniman uz učešće istaknutog džez trubača Toma Harela, dospeo je na listu TOP 100 američkih radio-stanica i zadržao se na njoj nekoliko nedelja. Oleg mnogo sarađuje sa srpskim muzičarima i ima zajedničke projekte sa Vasilom Hadžimanovom i pijanistom Draganom Čalinom. U februaru 2021. godine planirana je promocija rusko-srpskog projekta na ruskoj radio-stanici Radio Jazz.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike