Nova premijera u Ateljeu 212: Zvezda serije „Tajne vinove loze“ prvi put na sceni ovog teatra

25.03.2021

17:44

0

Autor: Dejan Ćirić

Komad Sin pažnju usmerava na porodične odnose i adolescentsku depresiju sina koji pati nakon razvoda svojih roditelja

Nova premijera u Ateljeu 212: Zvezda serije „Tajne vinove loze“ prvi put na sceni ovog teatra
Copyright Promo/Atelje 212

Na svetski dan pozorišta 27. marta u 19.30, na sceni „Mira Trailović“ u Ateljeu 212, kao šesta  premijera ove sezone biće izvedena predstava „Sin“, Florijana Zelera savremenog francuskog dramskog pisca.

Zeler je dobitnik mnogih prestižnih priznanja za dramsko stvaralaštvo kao što je „Molijerova nagrada“, a časopis Gardijan ga je proglasio “najuzbudljivijim dramskim piscem našeg vremena”.

Komad „Sin“ u režiji Ane Tomović, treći je komad Zelerove trilogije unutar koje pisac istražuje porodične odnose uvek fokusirajući jednog člana porodice.

Promo/Atelje 212

Prvi deo te trilogije je komad „Otac“, koji je i najnagrađivaniji Zelerov dramski tekst, a na osnovu kog je snimljen i film sa Entonijem Hopkinsom i Olivijom Kolman u glavnim ulogama, koji je ove godine nominovan za Oskara. Drugi  komad „Majka“, imao je svoju premijeru u Njujorku sa Isabel Iper i Krisom Notom u glavnim ulogama. Zelerove drame igraju se u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama i mnogim drugim zemljama.

Promo/Atelje 212

Komad „Sin“ pažnju usmerava na porodične odnose i adolescentsku depresiju sina koji pati nakon razvoda svojih roditelja. Pisac vešto i precizno istražuje osećanja svojih junaka, unutrašnja previranja i njihove međusobne odnose. Ovo će biti i prvo izvođenje jedne od Zelerovih drama u našoj zemlji.

Pročitajte još

Glavne uloge tumače Svetozar Cvetković, Isidora Minić, Tamara Dragičević, Bane Zeremski, Relja Janković, i u ulozi sina Luka Grbić koji prvi put igra u Ateljeu 212. Grbić je poznat po TV serijama “Tajne vinove loze”, “Švindleri”, “Biser Bojane” i filmu “Južni vetar”, a trenutno snima ratnu dramu „Košare“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike