Komad jedne od najcenjenijih evropskih autorki u Ateljeu 212

22.01.2021

12:52 >> 15:43

0

U drami 64, u kojoj jednu od glavnih uloga tumači Hana Selimović, razotkriva se intima savremenog bračnog para koji se lomi pod teretom očekivanja - onih so

Komad jedne od najcenjenijih evropskih autorki u Ateljeu 212
Copyright Promo / Anđa Brstina

Nakon internacionalnog uspeha drame “Tri zime”, praizvedene u National Theatre u Londonu i ovenčane najprestižnijom svetskom nagradom za dramske autorke na području engleskog jezika “Susan Smith Blackburn”, Atelje 212 postavlja praizvedbu nove drame autorke Tene Štivičić “64”, u režiji Alise Stojanović.

Od Evropske autorske nagrade i Nagrade za inovativni dramski tekst (Heidelberg Stuckemarket, 2008) za dramu “Fragile”, Tena Štivičić je jedna od najcenjenijih autorki u evropskim pozorištima. Osim u Nemačkoj, Austriji, Velikoj Britaniji, Turskoj, Švajcarskoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, dve njene drame (“Dvije” i “Svici”) izvedene su i u Beogradu, upravo u Ateljeu 212.

Promo / Anđa Brstina

U drami “64” autorka razotkriva intimu savremenog bračnog para koji se lomi pod teretom očekivanja – onih sopstvenih, izneverenih, međusobnih i onih koje im nameće društvo. Na pragu četrdesetih Eva i Danijel trebalo bi da su situirani, stabilni i ostvareni, konačno spremni da zasnuju porodicu. Ali, na svim životnim planovima nagrizaju ih emotivne, finansijske i egzistencijalne nesigurnosti. Činjenica da ne uspevaju da naprave dete i da moraju da se upuste u proces vantelesne oplodnje, primorava ih da preispitaju i svoju vezu i sebe same i sva svoja uverenja. Situacije u koje ih to dovodi su smešne i bolne, dirljive i ponižavajuće, apsurdne i inspirativne.

Promo / Anđa Brstina

– Komad “64” je drama o ženama i muškarcima, o deci i roditeljima, o stvarnosti i mašti – kaže autorka.

U predstavi igraju: Hana Selimović, Bojan Žirović, Jelena Đokić, Vladislava Vladica Milosavljević, Branislav Zeremski, Ivan Jevtović, Vladislav Mihailović i Denis Murić. Scenograf je Darko Nedeljković, kostimografkinja JelisavetaTatić-Čuturilo, a kompozitor Ivan Brkljačić.

Pročitajte još

Premijera predstave “64” planirana je za april 2021.godine, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike