Miloš Timotijević za 24sedam: Pozorište ima moć da menja svet

27.03.2021

11:36 >> 11:42

0

Danas se širom planete proslavlja Svetski dan pozorišta

Miloš Timotijević za 24sedam: Pozorište ima moć da menja svet
Copyright Foto/24sedam

Širom planete danas se obeležava Svetski dan pozorišta kada se tradicionalno, u mnogim zemljama čita poruka koju je ove godine napisala Helen Miren, u kojoj ističe da pozorišna kultura nikada neće biti ugušena i da će ponovo procvetati, uprkos aktuelnoj situaciji koja je zadesila sve teatre.

O važnosti pozorišta glumac Miloš Timotijević za naš portal kaže:

– Pozorište ima moć da menja svet. Možda je to naivno od mene, ali ja u to duboko verujem. Inače se ne bih njime ni bavio!

Timotijevića publika kraj malih ekrana odlično poznaje i prati iz projekta u projekat, a u pozorištu igra zapažane uloge u komadima “Režim ljubavi” Tanje Šljivar u režiji Bojana Đorđeva, zatim u komadu “Seks-umetnost-komunizam” istog reditelja,  te “Scene iz bračnog života” Ingmara Bergmana u režiji Ane Tomović…

Promo / Aleksandar Danguzov

Podsetimo, na Svetski dan pozorišta ipak će večeras biti održana i jedna premijera i to baš komad rediteljke Ane Tomović. U pitanju je predstava “Sin” Florijana Zelera savremenog francuskog pisca, kojeg je časopis “Gardijan” proglasio “najuzbudljivijim dramskim piscem našeg vremena”, a igraće se na sceni Ateljea 212.

Pročitajte još

Komad “Sin” pažnju usmerava na porodične odnose i adolescentsku depresiju sina koji pati nakon razvoda svojih roditelja, a večeras će se publici pokloniti Svetozar Cvetković, Isidora Minić, Tamara Dragičević, Bane Zeremski, Relja Janković i Luka Grbić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike