Milenković i Hadžimanov na dočeku 7529. godine

04.01.2021

12:21 >> 17:08

0

Nastup vrsnih muzičara predstavlja jedinstven događaj u pripremi Novog Sada za titulu Evropske prestonice kulture, a ceo koncert publika će moći da isprati

Milenković i Hadžimanov na dočeku 7529. godine
Copyright Vasil Hadžimanov/Milan Josipović Stefan Milenković/Tanjug/Fondacija NS/N. Babić

Stefan Milenković i novosadski kamerni orkestar Camerata Academica ugostiće veliko ime džez muzike, pijanistu i kompozitora Vasila Hadžimanova, u okviru koncerta povodom dočeka 7529. godine, 13. januara u 20 sati.

Nastup vrsnih muzičara predstavlja jedinstven događaj u pripremi Novog Sada za titulu Evropske prestonice kulture, a Hadžimanov će se Milenkoviću pridružiti u izvedbi numera „Preko brda, preko brega” i „The Christmas Song”. Ceo koncert publika će moći da isprati kako onlajn, putem platforme visitns.rs, tako i na Drugom programu Radio-televizije Srbije.

Novi Sad će otvoriti svoju prvu Gradsku koncertnu dvoranu, ali i vrata novosadske Akademije umetnosti, budućim predavačima, a dolazak ova dva virtuoza u grad kulture, kako organizatori EPK naglašavaju, označava nastavak izgradnje „novih mostova”, kojima ljudi i procesi stvaraju prostore i programe, odnosno trajne legate ovog projekta.

Promo / Filip Milenković

Vasilu Hadžimanovu, muzičaru čija su sva dela proglašena umetničkim delima od kulturnog značaja za Srbiju, kompozitoru, pijanisti, nezaobilaznoj sponi za srpski džez, i Stefanu Milenkoviću, violinisti koji je proglašen umetnikom veka, u čije mnogobrojne nastupe spadaju koncerti sa Berlinskim simfonijskim orkestrom, Helsinškom filharmonijom, orkestrom Boljšog teatra i mnogim drugim orkestrima, neće biti prvi put da nastupaju zajedno, a u kombinaciji sa orkestrom Camerata Academica, kombinovaće različite muzičke stilove, svoj talenat i strast.

Jedinstveni doček u Novom Sadu, koji spaja dve nove godine, dva kalendara i dva računanja vremena, 31. decembar i 13. januar, prvi put će biti realizovan u onlajn formatu, predstavljajući nove prostore za kulturu, kao što su Fabrika, Skladište i Biro na Velikom Limanu, buduća Čeličana, mreža kulturnih stanica i prva Gradska koncertna dvorana.

Pročitajte još

Pored pomenutog koncerta, 13. januara, nastupiće i “Električni orgazam”, “Buč Kesidi”, bend “Džezva&Džezvica”, mlada violinistkinja Lana Zorjan, Novosadski duvački kvintet, sopran Agota Vitkai Kučera sa pijanistkinjom Jelenom Simonović Kovačević, a njima će se pridružiti i srpski reper Filip Arsenijević, koji će za ovu priliku nastupiti u inovativnom aranžmanu “Surreal&Beyond”, potom hor Sveti Stefan Dečanski sa Gudačkim orkestrom Orfelin, dok će najmlađi uživati u Operi za decu Udruženja umetnika „Visoko C”.

Detaljne informacije o programu mogu se naći na platformi visitns.rs.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike